Uit een enquête van de Suan Dusit Rajabhat universiteit bleek dat de Thaise mensen de artsen en social media als betrouwbaar achtte

BANGKOK:  Uit een nieuwe enquete blijkt dat mensen in Thailand de artsen vertrouwen voor Covid-19-informatie, maar bijna de helft vertrouwt ook op sociale media, terwijl bijna 85% de stortvloed aan beschikbare informatie op zijn minst enigszins verwarrend vindt.  

Deze nieuwe Suan Dusit-enquête werd tussen 19 en 22 juli uitgevoerd door de Suan Dusit Rajabhat Universiteit , waarbij 1.691 mensen online reageerden.  De ondervraagden mochten voor elke vraag meer dan één antwoord kiezen en werden ondervraagd over de beschikbaarheid van informatie over Covid19 situatie in Thailand.

Terwijl slechts 15% van de mensen in de peiling zei dat ze niet de overvloed aan informatiebronnen over Covid19 konden volgen, zei 41% dat ze behoorlijk in de war waren en 44% zei dat ze het eigelijk niet meer wisten.  Dus welke informatie kun je vertrouwen?  

Een gezonde 65% zei dat ze geloven dat artsen en medische professionals betrouwbare informatiebronnen zijn en 60% zei dat we experts, onderzoekers, academici en beïnvloeders moeten vertrouwen.  Maar wonderbaarlijk 47% van de mensen vertrouwt de Covid19 informatie op Facebook, Instagram, Twitter en andere sociale-mediabronnen.

Mensen gebruikten de informatie die ze vonden vooral om beter voor zichzelf en hun gezin te zorgen, waarbij 91% zei dat ze zich concentreerden op hun persoonlijke gezondheid en 81% op die van hun familieleden.  80% zei dat ze een punt maakten om anderen niet te ontmoeten of onnodig uit te gaan.  Uit de peiling bleek dat 60% zei dat ze meer Covid-19-veiligheidsinformatie zochten, maar slechts 47% zocht naar bronnen over hoe ze zich konden laten vaccineren.

Wat de respondenten van de peiling het meest verwarrend vonden in de kakofonie van informatie, waren de tegenstrijdigheden over de uitrol van het Covid19 vaccin door de Thaise overheid, met uitgestelde en geannuleerde afspraken, veranderende registratiemethoden en algemeen wanbeheer.  75% van de mensen was het daarmee eens, op de voet gevolgd door 73% die zei dat de veranderende informatie en gegevens over het mengen van vaccins en derde boostervaccins voor mensen met Sinovac moeilijk te volgen waren.  72% vond het moeilijk om gelijke tred te houden met de verschillende vaccinmerken, die het meest effectief waren en verschillende bijwerkingen hadden.

66% van de respondenten van de peiling was in de war bij het bijhouden van de sluiting van bedrijven en de financiële steunprogramma’s die de overheid heeft ingevoerd om de mensen te steunen.

En bijna 56% was onduidelijk over de regels en beperkingen bij het reizen tussen verschillende provincies.

Op de vraag wat de informatie was die zij het belangrijkst vonden, waren die vaccindetails over werkzaamheid en bijwerkingen het beste antwoord; 72% van de ondervraagden noemde dit zeer belangrijk. 71% vond details van de maatregelen die de overheid neemt in risicogebieden zeer waardevol, en 68% vond waarde in hoeveel ziekenhuisbedden beschikbaar waren en waar.  62% vond de resultaten van Covid-19-onderzoeken en onderzoeks- en behandelmethoden van het grootste belang, terwijl 61% gewoon wilde weten hoe ze Covid-19-symptomen bij zichzelf of anderen konden herkennen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron:  Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!