UPDATE | Khun Kik, de verdachte in de moord in Pattaya bekent dat hij Rattana heeft vermoord 

PATTAYA:- De verdachte man die in Kalasin werd aangehouden voor de wrede moord op een jonge vrouw uit Pattaya zou volgens de politie van Pattaya hebben toegegeven de vrouw met het gebroken glas van een fotolijst vanwege een financieel geschil te hebben vermoord.

De 39-jarige Thaise man, khun Watcharaphon Ansongkram alias “Kik” arriveerde vandaag op het politiebureau van Pattaya om doorgezaagd te worden inzake zijn betrokkenheid in de moord op de 32-jarige khun Rattana Thammarak.

Khun Watcharaphon werd gisteren laat in de middag in het dorp Kut Bak gearresteerd, een klein gehucht dat aan de grens van de provincie Kalasin in het noorden van Thailand ligt. Hij had zich in een kleine houten hut verstopt waar hij werd gearresteerd door politieagenten die hem vervolgens terugbrachten naar Pattaya, waar de moord plaatsvond.

De verdachte man maakte een gespannen indruk en had snij- en bijtwonden op zijn linkerhand tussen duim en wijsvinger, zo meldde een reporter vanaf het politiebureau Pattaya.

Volgens een interview met Kolonel Thanapong Phothi, hoofdrechercheur op het politiebureau van Pattaya, die verantwoordelijk was voor de zaak, verklaarde de verdachte tijdens een eerste verhoor dat het niet zijn bedoeling was het slachtoffer te doden, maar dat hij handelde uit impulsiviteit.

Wat betreft het motief, Watcharaphon beweerde naar verluidt dat het slachtoffer weigerde 30,000 baht terug te geven die ze hem schuldig was, wat hem ertoe aanzette haar te om het leven te brengen, aldus kolonel Thanapong.

Kolonel Thanapong vervolgde met dat de moord plaatsvond op 16 mei toen Watcharaphon en Rattana, het slachtoffer, een verhitte discussie kregen over het bovengenoemde geld. De verdachte probeerde het geld van haar te innen, maar ze verzette zich naar verluidt en begon haar stem te verheffen. Als reactie daarop bedekte Watcharaphon haar mond met zijn hand en kneep haar keel dicht, waardoor Rattana terugvocht en in zijn hand beet.

Tijdens de worsteling een fotolijstje van een kastje en verbrijzelde. Khun Rattana greep naar verluidt vervolgens een stuk glas en achtervolgde de verdachte. Dit maakte de verdachte woedend, die vervolgens óók een stuk glas greep en het slachtoffer meerdere keren in de nek, het gezicht en de schouder stak totdat ze roerloos op de grond lag, waarna hij vluchtte, zei kolonel Thanapong.

De hoofdrechercheur zei echter dat de verdachte zich nog maar in een vroeg proces van ondervraging bevond. De politie van Pattaya zal later morgen, 25 mei, een persconferentie houden om de exacte details van de moord te geven, terwijl in de tussentijd de verdachte intensief zal worden ondervraagd, zo verklaarde kolonel Thanapong.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!