In de komende dagen zal het in 50 provincies van Thailand flink gaan stormen en onweren 

BANGKOK:- Het Thaise meteorologisch instituut deed vandaag de waarschuwing uitgaan dat 50 provincies, waaronder Bangkok, te maken krijgen met onweer en zware stormen dit als gevolg van de aanvoer van lagedrukgebieden.

Er wordt zwaardere regenval verwacht van 27-30 mei, die in sommige gebieden hevig kan zijn. Watersporters wordt geadviseerd voorzichtig te zijn en gebieden met onweer te vermijden.

Vandaag wordt de weersvoorspelling voor de komende 24 uur beïnvloed door zuidwestenwinden boven de Andaman Zee, Thailand en de Golf van Thailand, en een lagedrukgebied boven Noord-Vietnam en de Golf van Tonkin.

Deze omstandigheden kunnen in sommige delen van Thailand onweersbuien en harde wind veroorzaken, met name in het noorden, noordoosten en oosten.

Overdag wordt echter warm weer verwacht.
De bevolking wordt geadviseerd om op hun hoede te zijn voor de gevaren van onweer en harde wind, en om voor hun gezondheid te zorgen vanwege de veranderende weersomstandigheden.

In de Andamanse Zee worden golven van 1 tot 2 meter verwacht, terwijl ook in de Golf van Thailand golven van 1 tot 2 meter worden verwacht.

Tussen 27 en 30 mei, wanneer de zuidwestelijke wind sterker wordt boven de Andamanse Zee en de Golf van Thailand en het lagedruksysteem langs de centrale kust van Vietnam de Golf van Mataban in trekt, wordt er meer regen verwacht in Thailand, waarbij sommige gebieden zwaar zullen vallen. buien kunnen voorkomen.

De golven in de Andamanse Zee en de Golf van Thailand zullen naar verwachting ook in intensiteit toenemen, met golven van 2 tot 3 meter in de Andamanse Zee en golven van meer dan 2 meter in de Golf van Thailand.

In de weersvoorspelling voor Thailand van vandaag 06.00 uur tot morgen 06.00 uur wordt onweer voorspeld voor het noorden, noordoosten, midden, oosten en zuiden van het land.

Groot-Bangkok en omgeving zullen ook worden getroffen door onweersbuien en op sommige locaties wordt harde wind voorspeld.

Alle regio’s wordt geadviseerd zich voor te bereiden op de mogelijke impact van veranderende weersomstandigheden.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!