Thailand stuurt essentiële goederen naar het door de cycloon getroffen buurland Myanmar

BANGKOK:-Thailand gaat een vliegtuig met essentiële voorraden naar Myanmar sturen nadat het buurland was getroffen door de krachtige cycloon “Mocha”, zo het ministerie van Buitenlandse Zaken weten.

De woordvoerder van het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken, Khun Kanchana Patarachoke, zei dat de Thaise regering haar bezorgdheid had geuit aan Myanmar, waar de cycloon Mocha 145 mensen heeft gedood en dat volgens rapportage 800.000 mensen voedselhulp nodig hebben.

Kanchana, die ook de directeur-generaal van het department informatie is, zei: “Thailand probeert hulp te bieden aan Myanmar, dat een naaste buur is van Thailand”, zei ze.

De regering en andere organisaties, waaronder de PTT, Siam Cement Group en het Thaise Rode Kruis, hebben in de afgelopen week een bijeenkomst gehouden over het verlenen van steun aan Myanmar, voegde ze eraan toe.

Khun Kanchana zei dat de Thaise regering van plan is om maandag een ceremonie te organiseren om voedsel en andere benodigde voorraden uit te delen in het Government House, waarbij de ambassadeur van Myanmar in Thailand deelneemt als afgevaardigde van zijn land. Uittredend premier Prayut Chan-o-cha zal het evenement voorzitten.

Volgens de Koninklijke Thaise Ambassade in Yangon zijn er geen meldingen dat Thaise mensen door de storm zijn getroffen.

Mensen die hulp willen bieden, kunnen geld doneren via het Thaise Rode Kruis en de Board of Trade of Thailand, zei ze.

Cycloon Mocha was één van de sterkste stormen die het buurland trof, met windsnelheden van ongeveer 209 km/u en landde in verschillende gebieden.

Olleke Bolleke in Zuidoost-Azië 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!