Politie Pattaya voerde een grote drugsactie uit in Soi 1-3 van de Jomtien Beach Road waarbij 24 mensen werden gearresteerd

PATTAYA: – Tijdens een optreden tegen de lokale drugshandel heeft de stadspolitie van  Pattaya, onder leiding van Kolonel Navin Teerawit en zijn manschappen een uitgebreide operatie georganiseerd om een ​​ondergronds drugsnetwerk in Jomtien te ontmantelen. De ontmanteling begin met het hermetisch afsluiten van de Soi’s, resulterend in de detentie van 24 personen die werden aangetroffen met drugs in hun systemen.

Deze beslissende actie volgde op talrijke klachten van de lokale bevolking en toeristen over de ongebreidelde drugsactiviteit in de steegjes van Jomtien Soi 1-3. Bezorgde lokale burgers maakten zich zorgen over de aanwezigheid van drugsgebruikers en -dealers.

Ter voorbereiding op de inval werd de dag ervoor een undercoveroperatie uitgevoerd door het onderzoeksteam van de politie, onder leiding van politie-luitenant-kolonel Prasitbun Bunprasit. Het team infiltreerde met succes op de drugsmarkt door verdovende middelen te kopen bij een dealer in Soi Jomtien 3, wat leidde tot de identificatie van één verdachte en de inbeslagname van een aanzienlijke maar niet bekendgemaakte hoeveelheid drugsparafernalia.

Voortbouwend op deze undercover actie verdeelden de wetshandhavingsfunctionarissen van  Pattaya zich in drie teams om vandaag Soi Jomtien 1, 2 en 3 af te sluiten en te inspecteren. Ze ontdekten groepen dakloze Thaise staatsburgers en buitenlanders die in een verlaten gebouw woonden en het gebruikten als schuilplaats voor drugsgebruik.

Agenten voerden willekeurige controles uit op personen die verdacht gedrag vertoonden en voerden ter plaatse drugstests uit. Van de meer dan 50 aanvankelijk onderzochte mensen testten 24 mensen positief op drugsgebruik, wat bleek uit paarse urinemonsters. Deze personen werden voor verder onderzoek in hechtenis genomen voordat ze voor juridische behandeling naar het politiebureau van  Pattaya werden overgebracht.

Dit politieoptreden  markeert een belangrijke stap in de voortdurende inspanningen om drugsgerelateerde problemen in Pattaya te bestrijden, waarbij de autoriteiten waakzaam blijven en zich inzetten voor het handhaven van de openbare veiligheid en orde.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!