UPDATE | Familie Thaise inbreker die in de huis van een Zwitserse expat in Udon Thani aan het eind van zijn leven kwam, beweren dat een liefdesaffaire de rode draad was.

UDON THANI:- Familieleden van het slachtoffer die afgelopen zondag door een Zwitser in Udon Thani werd vermoord, onthulden hun kant van het verhaal en beweerden dat het slachtoffer naar verluidt werd vermoord omdat hij een affaire had.

De 53-jarige Khun Sathien Chantarakhantri werd zondag rond middernacht dood aangetroffen met zijn benen en gewapend vastgebonden in het huis van een 63-jarige Zwitser, de heer Rudolf Joseph Rothy, in het hoofddistrict van Udon Thani.  

Rudolf, die ter plaatse aanwezig was met zijn Thaise vrouw, wiens naam werd achtergehouden door de politie, zou bekend hebben de man te hebben vermoord, waarbij hij verklaarde dat Sathien hem had bedreigd met een vuurwapen voor geld en dat zijn acties waren genomen uit zelfverdediging  nadat Sathien zijn huis binnendrong.  Rudolf beweert dat hij de man vastbond omdat hij bang was dat Sathien zou herstellen en hem en zijn familie zou aanvallen.

De Zwitserse huiseigenaar werd aanvankelijk aangeklaagd voor het doodslaan van anderen, terwijl de overledene ook werd aangeklaagd voor het ’s nachts betreden van het huis, het dragen van een vuurwapen in het openbaar en poging tot moord.

Familieleden van khun Sathien vertelden gisteren echter qqn lokale verslaggevers dat ze de beweringen van Rudolf dat Sathien zijn huis zou inbreken voor geld niet geloofden, aangezien hij geen geldproblemen had en vaak van tijd tot tijd geld aan de Thaise vrouw van Rudolf gaf.  In plaats daarvan beweerden de familieleden dat het incident ging over een vermeende affaire tussen Sathien en de vrouw van Rudolf.

Sathiens oom, Thaworn Phumphet, 65, vertelde aan lokale Thaise verslaggevers dat Sathien ooit een vrouw en kinderen had gehad, maar dat ze waren gescheiden omdat hij een geheime relatie had met de vrouw van de buitenlander.  Met betrekking tot het wapen zei Thaworn dat de overledene het vuurwapen ongeveer een jaar geleden legaal heeft gekocht als een geregistreerd tweedehands wapen.

Sathiens moeder, Khan Chantarakhantri, vertelde de Thaise pers dat haar zoon al 2-3 jaar in het geheim een ​​relatie had met Rudolfs vrouw.  De reden dat hij het huis binnenging, was dat de vrouw hem naar verluidt gebeld had.  In plaats daarvan confronteerde Sathien de buitenlander echter voordat er ruzie en daaropvolgende fysieke woordenwisselingen ontstonden.

“De autopsie concludeerde dat hij stierf aan een leverruptuur.  Mogelijk is hij doodgeslagen.  Wees alsjeblieft rechtvaardig en beweer niet dat mijn zoon er op uit is gegaan om de buitenlander te beroven, een dergelijke beweging ruïneert onze familiereputatie,” voegde ze eraan toe.

Meerdere Thaise mediabronnen merkten op dat Sathien onlangs wat land had verkocht en daardoor een behoorlijk bedrag had verdiend, wat de vraag opriep waarom hij mogelijk iemand zou beroven voor extra geld.  Rudolf werd gisteravond door verslaggevers benaderd om in de gelegenheid te worden gesteld te reageren op de verklaringen van de Thaise familie, maar weigerde de pers te woord te staan, aldus berichten in de lokale media.

Volgens de politie van Udon Thani zal het rechtssysteem verklaringen van alle betrokken partijen toepassen als onderdeel van hun onderzoek en dat de politie bewijs blijft verzamelen rond het incident.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Sanook News  
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Sanook News   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!