Gisteren zijn verschillende tempels in de historische Thaise stad Ayutthaya onder water komen te staan

AYUTTHAYA:- Waar vrees voor bestond is bewaarheid geworden, verschillende tempels in de historische stad Ayutthaya in Thailand kwamen gisteren onder water te staan, nadat de hevige moesson gisteren in Thailand losbarstte, waarbij verschillende provincies in het hele land overstroomden.

Meer dan 40 tempels in Ayutthaya, de thuisbasis van oude boeddhistische tempels, ruïnes en monumenten, zijn getroffen door de overstromingen, aldus het stadsbestuur van deze historische plaats

Bij een van de tempels, Wat Satue, peddelden monniken met kleine bootjes door water dat reikte van dij diep tot aan de nek.

 “Dit is de ergste overstroming in 10 jaar”, zo vertelde abt Phra Kru Pariyat Yathikhun telefonisch aan de redactie van Reuters, eraan toevoegend dat omliggende gemeenschappen ook onder water kwamen te staan.

De autoriteiten hebben de afgelopen twee weken overstromingswaarschuwingen afgegeven in een groot deel van het land, aangezien de tropische storm Dianmu plotselinge overstromingen veroorzaakte in 32 van de 76 provincies van Thailand, waarbij negen mensen omkwamen en bijna 300.000 huishoudens werden getroffen.

Zestien provincies stonden woensdag nog steeds onder water, waaronder Ayutthaya, en de autoriteiten waarschuwden voor een nieuwe potentiële tropische storm die naar verwachting volgende week het noordoosten van het land zal bereiken.

In 2011 leed Thailand de ergste overstromingen in vijf decennia, waarbij 65 van de 76 provincies werden getroffen en honderden werden gedood.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Reuters  
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Reuters 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!