UPDATE | Één van de 6 buitenlandse verdachten in Samui-afpersingszaak in Chonburi gearresteerd

SURAT THANI:- Één van de zes buitenlandse mannen die ervan worden beschuldigd van afpersing van 1,8 miljoen baht in cryptocurrency van een Russisch makelaarsechtpaar op Koh Samui is in de provincie Chonburi gearresteerd.

Mr. Andrey Nizhegorodtsev, 37 jaar, van Kazachstaanse komaf, werd gistermiddag in een huis in Huai Yai in de provincie gearresteerd.

Mr. Nizhegorodtsev werd gezocht op grond van een arrestatiebevel uitgevaardigd door de provinciale rechtbank van Koh Samui wegens samenspanning bij diefstal, fysieke mishandeling zonder lichamelijk of geestelijk letsel toe te brengen, en het dwingen van mensen door middel van impliciete bedreigingen. 

De politie nam ook een zwart busje in beslag dat zou zijn gebruikt bij het plegen van de vermeende strafbare feiten. De verdachte werd vervolgens overgebracht naar het politiebureau van Koh Samui, in de zuidelijke provincie Surat Thani. Volgens de politie toonden bewakingscamera-opnamen de heer Nizhegorodtsev en een andere man die uit het zwarte busje stapten om geld te wisselen bij een geldautomaat niet ver van de koffiebar waar de vermeende overtredingen plaatsvonden. 

Tijdens het verhoor heeft de verdachte volgens de politie geen informatie gegeven over de andere vijf verdachten. 

De 31-jarige Evgenii Abdullin en zijn eveneens 31-jarige vrouw Ekaterna Abdullin, beide Russische staatsburgers, hadden afgelopen maandag hun klacht ingediend bij luitenant-kolonel Udomsak Thappa, onderzoekschef op het station van Koh Samui. Ze zeiden dat zes buitenlandse mannen hen in een koffiebar op Koh Samui en hen bedreigden en voor een bedrag van 1,8 miljoen baht afperste.

Afgelopen 15 september zaten ze in de Boy’s Organic Coffee-winkel in Tambon Taling-ngam, in het district Koh Samui, toen de buitenlandse mannen hen benaderden en bedreigden hen en eisten geld. Volgens hun klacht arriveerden vier van de mannen in een zwart busje en de twee anderen op een rode motorfiets. De mannen intimideerden hen en eisten dat ze US $ 3 miljoen aan cryptocurrency aan hen zouden overmaken, ongeveer 113 miljoen baht.

Abdullin zei dat hij hen had verteld dat hij op dat moment slechts $ 58.000, of ongeveer 2,28 miljoen baht had. Uit angst voor hun leven maakte hij $ 50.000 aan cryptocurrency over, wat overeenkomt met 1,8 miljoen baht, aan de bende. 

Tijdens het verhoor gaf Yaroshenko toe dat hij de Kazachstaanse verdachte kende, maar ontkende elke betrokkenheid bij de vermeende misdaad, aldus de politie. De immigratiepolitie ontdekte dat het visum van Mr.  Yaroshenko was overschreden. Hij is voor verder verhoor ingesloten bij de politie. 

Generaal-majoor Naphanwut Liamsa-nguan, hoofd recherche  bij Provinciale Politie Regio 8, zei dat de politie de andere vijf verdachten aan het opsporen was. Wat betreft de mr. Yaroshenko, de man boekte alleen veerboottickets voor de zes verdachten en hij is mogelijk niet betrokken bij de misdaad, zei generaal-majoor Naphanwut. 

Het Russische echtpaar diende pas begin deze week hun klacht in bij de politie, hoewel de gebeurtenissen op 15 september plaatsvonden, omdat ze werden gevolgd door de bende en vreesden voor hun veiligheid, volgens generaal-majoor Naphanwat Ze hebben getuigenbescherming aangevraagd bij het ministerie van Justitie. 

Een politiebron zei dat de provinciale rechtbank van Koh Samui arrestatiebevelen had goedgekeurd voor zes buitenlandse verdachten in de zaak, waaronder de heer Nizhegorodstev, die in Chonburi werd gepakt. De vijf anderen waren Salman Almaty, 56, een Kazachstan die naar verluidt op 17 september het land was ontvlucht; Tschingis Akhmadov, 39, een Duits staatsburger, die op 20 september het land ontvluchtte; Vladimir Orekhov, 42, een Russisch staatsburger, die Koh Samui ontvluchtte; en twee andere mannen wiens nationaliteit werd geverifieerd

Wordt vervolgd!

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Supapong Chaolan
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!