Vandaag krijgen de centrale vlaktes van Thailand het zwaar te verduren, de tropische storm Noru zorgt voor overstromingsgevaar 

THAILAND:- De tropische storm Noru, nu inmiddels gedegradeerd tot een depressie, ligt boven Thailand en er worden overstromingen voorspeld in de stroomgebieden van de centrale vlaktes, veroorzaakt door zware regenval veroorzaakt door de storm die samenvloeit met water dat stroomafwaarts uit het noorden stroomt. 

Khun Thanasit Iam-ananchai, de directeur-generaal van het Thais meteorologisch instituut, liet deze donderdagmorgen weten dat Noru zich boven de noordoostelijke provincie Roi Et concentreert. De depressie zou in het land blijven en vandaag zware regenval veroorzaken in delen van het noordoosten en het noorden en in alle gebieden van de centrale vlaktes, inclusief Groot-Bangkok en het oosten van het land.

Noru had deze morgen windstoten tot 50 kilometer per uur toen het van Roi Et naar de provincies Maha Sarakham, Khon Kaen en Chaiyaphum in het noordoosten trok. “Vandaag zal de storm over de centrale regio van het land komen en zware regen veroorzaken in het centrale en lagere deel van het noordoosten, het lagere noorden, de centrale vlaktes, inclusief Groot-Bangkok en het oosten”, zo vertelde khun Thanasit.

De storm trekt met 10 km/u naar het noordwesten en zou afzwakken tot een sterk lagedrukgebied, zei hij. “De storm zal regen brengen naar de stroomgebieden van de rivieren Pa Sak, Chao Phraya en Tha Chin in de centrale vlaktes. 

De Chao Phraya-rivier zal gaan stijgen doordat er een watervloed van stroomopwaarts zal komen en overstromingen veroorzaken,” aldus Thanasit . Hij zei dat zware regenval ook in het zuiden waarschijnlijk was vanwege de invloed van de moesson. In een afzonderlijke voorspelling van donderdag zei de Meteorologische Afdeling dat vrijdag in het hele land zware regenval zou aanhouden. 

Van zaterdag tot volgende dinsdag zou er in delen van het land zware regen vallen als gevolg van een moessondal over het lagere noorden, de hogere centrale vlaktes en het oosten, zo liet de directeur van het TMD weten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!