De tolgelden rondom Bangkok zijn bedoeld om congestie in de stad te beteugelen

BANGKOK:- Het ministerie van Transport is van plan om automobilisten die bepaalde wegen in Bangkok gebruiken heffingen op te leggen om de congestie en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Het plan werd gepresenteerd door Khun Panya Chupanich, directeur van het Bureau van Transport en Verkeer Beleid en Planning, het OTP, op het seminar “TRANSfer III – Facilitating the Development of Ambitious Mitigation Measures”, dat door  de THAIS regering en de Duitse Vereniging voor Internationale Samenwerking (GIZ) gezamenlijk werd georganiseerd.

Khun Panya zei dat een onderzoek uitgevoerd door OTP en GIZ een aantal drukbezochte gebieden had gevonden waar een dergelijk systeem zou kunnen worden geïmplementeerd.

Uit het onderzoek bleek dat een tol van 60 baht op bepaalde wegen in de districten Pathumwan en Chatuchak de congestie tot 20% zou kunnen verminderen.

Dit zou ook meer mensen aanmoedigen om het openbaar vervoer te gebruiken, wat de PM2,5-niveaus met maximaal een derde zou kunnen verlagen en de uitstoot van broeikasgassen met 100.000-600.000 ton zou kunnen verminderen.

Khun Panya zei dat andere grote steden, waaronder Londen en Singapore, op bepaalde tijden van de dag ook voertuigen opladen op zwaar overbelaste wegen om de verkeersstroom te beheersen.

Hij zei dat het opzetten van een fonds voor de ontwikkeling van het openbaar vervoer zal worden besproken zodra het beleid is aangenomen.  De fondsmanager zou door het ministerie worden geselecteerd, de inkomsten beheren en gebruiken om het openbaar vervoer te verbeteren.

Volgens een rapport wil het ministerie de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 31 miljoen ton verminderen.  Als andere landen technische en financiële hulp bieden, zou Thailand zijn nationaal bepaalde bijdragen (NDC) verhogen tot 40% en tegen 2050 koolstofneutraliteit bereiken, aldus het rapport.

Zoals beloofd op de VN-conferentie over klimaatverandering in Glasgow in 2021, streeft Thailand ernaar om tegen 2065 een netto-nuluitstoot te bereiken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!