UPDATE | Donaties stromen binnen voor een Vietnamese slachtoffer van Mountain B- nachtclub brand

SATTAHIP:- De donaties van Vietnamese burgers en inwoners van Thailand stromen binnen voor het vrouwelijke Vietnamese slachtoffer van de Mountain B- nachtclub brand.

Een zus van de 18-jarige Dinh Kim Le, het 18e slachtoffer van de allesverwoestende brand, smeekte de eigenaar om haar exorbitante medische kosten te dekken, die volgens haar vrienden meer dan 600,000 baht zouden bedragen.

Mrs. Dinh Tee Thuy, of “Backza”, de oudere zus van mrs.  Dinh Kim Le, die ernstige verwondingen opliep en exorbitante medische kosten moest betalen, onthulde aan Thaise media dat haar zus enorme steun heeft gekregen van Vietnamese staatsburgers en netizens na haar tragische verhaal ging viraal op sociale media.

Volgens de zuster kreeg Dinh ongeveer 46 miljoen dong (ongeveer 70,000 baht) van Vietnamese onderdanen en 130,000 baht van Thaise burgers. Maar dit geld is nog lang niet genoeg omdat haar medische kosten meer dan 600,000 baht bedroegen.

Mrs. Dinh wordt verondersteld het enige buitenlandse slachtoffer te zijn van de Mountain B-clubbrand, waarbij nu 18 mensen om het leven kwamen. Compensatie van de Thaise staatsregering is ook een spaak in het wiel voor haar vanwege haar nationaliteit, zo merkt uw nieuwsbeer Olleke Bolleke op.

Op het moment van schrijven stroomden er naar verluidt nog steeds donaties binnen voor Dinh Kim Le.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: TPN News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!