Opnieuw is er een Thaise bokser aan hersenletsel na één gevecht te overlijden

BANGKOK:- Een tweede Thaise bokser in korte tijd is op tragische wijze overleden aan een hersenletsel na een gevecht.  De bokser, bekend als Petchkeng Kaiyanghadao, had gevochten in Maleisië, volgens zijn vechtsportclub aan de technische universiteit Rajamangala in Phra Nakhon.

In een Facebook-bericht beschreef de vechtsportclub Petchkeng als een ervaren vechter.  Petchkeng was alumnus aan de universiteit geweest.  De post merkte ook op hoe Petchkeng veel vechters had getraind tot succes tijdens de 47e Nationale Spelen van Thailand in maart.  De post gebruikte de voornaam van Petchkeng, Kittichai.

“De vechtsportclub wil ons diepste medeleven betuigen en de familie van Kittichai moreel steunen.”

De eigenaar van een Muay Thai-sportschool in Bangkok zei op zijn Facebook-pagina dat hij de familie van Petchkeng 100.000 baht had gegeven.  Hij zei dat hij zich zorgen maakte over de zoon van Petchkeng, die pas 18 maanden oud is.

Dit nieuws komt nadat vorige maand een andere Thaise bokser stierf aan een hersenletsel.  Net als Petchkeng raakte ook Phanphet Phadungchai gewond bij een van zijn Muay Thai-gevechten.  Phanphet had gevochten tegen een Fransman die de ringnaam Anthony TFC draagt.

Met nog slechts één minuut en 18 seconden te gaan in de wedstrijd, sloeg Anthony Phanphet hard in zijn kaak, en Phanphet viel op de grond en verloor het bewustzijn.  Hij werd vervolgens met spoed naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht, waar hij hersendood bleek te zijn na een hersenbloeding.

Nu ook Petchkeng is overleden, rouwt Thailand dit jaar om twee vechters in wat bekend staat als een unieke Thaise sport.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!