7 noordoostelijke provincies in Thailand moeten zich voor donderdag voorbereiden op overstromingen van de Mekong Rivier

THAILAND:- Het nationaal water commandocentrum van Bangkok adviseert inwoners langs de oevers van de Mekong in zeven noordoostelijke provincies zich voor te bereiden op plotselinge overstromingen van vandaag tot en met donderdag kunnen voorkomen.

Volgens het centrum heeft de tropische depressie Mulan op 11-12 augustus in de regio Luang Prabang van Laos een enorme overvloed aan regenwater laten vallen.  Deze aanzienlijke hoeveelheid water die door de Xayaburi-dam stroomt verhoogd het niveau van de stroomafwaartse Mekong gestaag .

Het centrum voorspelt dat het niveau van de Mekong, die door de noordoostelijke provincies Loei, Nong Khai, Bueng Kan, Nakhon Phanom, Mukdahan, Amnat Charoen en Ubon Ratchathani stroomt, tegen donderdag met maar liefst 2 meter zal stijgen, waardoor spontane overstromingen kunnen ontstaan

De overstromingen in 11 noordelijke en noordoostelijke provincies, veroorzaakt door de stortregens veroorzaakt door Mulan, zijn grotendeels afgenomen, behalve in de districten Bo Kluea, Thung Chang, Muang en Tha Wang Pha in de noordelijkste provincie Nan, waar de overstromingssituatie naar verwachting zal terugkeren naar normaal in een paar dagen.

In het Mae Sai grensdistrict van de provincie Chiang Rai zijn de bewoners van de overstroomde gemeenschappen in het grootstedelijk gebied vandaag begonnen met het schoonmaken van de begane grond van hun huizen nadat het water grotendeels was gezakt.

Verschillende bewoners klaagden over schade aan hun houten meubels, houten deuren en enkele elektrische apparaten die ze niet naar hoger gelegen terrein konden brengen.  De stroom- en watervoorziening zijn nog steeds afgesloten.

De districts elektriciteitsraad heeft gisteren besloten om de stroom uit te schakelen om veiligheidsredenen toen de Sai-rivier de stormvloedkering doorbrak en vier townships in het grootstedelijk gebied, ongeveer 200 winkels en verschillende straten onder water zette.

Verschillende woningbouwprojecten in laaggelegen gebieden staan ​​echter nog steeds onder water.  Volgens het stadsbestuur zouden de onderhoudswerkzaamheden aan de kapotte vloedmuur vandaag klaar moeten zijn.

Het ministerie van Rampenpreventie en Schadebeheersing meldde ondertussen dat meer dan 5.000 huizen in 11 noordelijke, noordoostelijke en oostelijke provincies zijn beschadigd door overstromingen tussen donderdag en gisteren.  Een persoon is overleden, maar er zijn geen andere gewonden gevallen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!