🎥 UPDATE | De toeristische autoriteit van Thailand legt een Tubing-verbod over de rivier de Pai wegens alcoholmisbruik op!

PAI:- De toerismeautoriteit heeft geen andere keuze dan de veiligheidsvoorschriften te handhaven. De virale populariteit van het “tubing” over de Pai-rivier in de provincie Mae Hong Son blijkt te hooggegrepen voor het provinciale kantoor van de toeristische autoriteit van Thailand, het TAT.

De autoriteit heeft een “Tipsy Tubing-verbod” opgelegd, waardoor al dat zeer winstgevende plezier met één klap een halt wordt toegeroepen.

De autoriteit beweert niets anders te doen dan veiligheidsvoorschriften af ​​te dwingen en “bezoekers te beschermen tegen prijsopdrijving en beroerde servive”.

Khun Phanuwat Khatnak, directeur van TAT’s Mae Hong Son-kantoor hield het kort en vertelde dat de exploitanten moeten voorkomen dat toeristen (teveel) alcohol drinken terwijl ze de rivier afdrijven, iets wat de exploitanten na verschillende waarschuwingen nalieten te doen, waardoor er gevaarlijke situaties zich op deze rivier voordeden.

“Tipsy tubing”, de vrijetijdsbesteding van het afdrijven van de rivier in een binnenband, wordt door sommige reiswebsites beschreven als “de ultieme attractie voor backpackers”.  Het is een veel geadverteerde en transparant populaire middagactiviteit.  Een recente virale video toont honderden backpackers die door de ondiepe waterweg slingeren, velen van hen drinkend!

LEES ÓÓK> https://ollekebolleke.info/%f0%9f%8e%a5-files-van-drijvende-toeristen-tijdens-tubing-op-de-pai-rivier-in-noord-thailand/

Tubing op Pai River is niets nieuws, maar de populariteit onder backpackers is snel gegroeid sinds de grenzen vorig jaar opengingen.  Tubing is alleen toegestaan ​​van november tot mei wanneer het waterpeil van de rivier laag is – ongeveer op heuphoogte – en veilig is om te tuben.  Tubing is verboden tijdens het regenseizoen, wanneer de diepte drie meter kan bereiken.

Khun Phanuwat ziet de activiteit misschien als niet helemaal goed genoeg voor de verheven ambities van TAT voor het district.  TAT’s dromen zijn gewijd aan de lokale keuken, festivals en wellnessbestemmingen zoals warmwaterbronnen.  Flottieljes van buitenlandse dronkaards die graag te veel uitgeven, maken daarom géén deel uit van die plannen.

“We hebben verschillende bestemmingen, waaronder watervallen, warmwaterbronnen en [berg]uitkijkpunten.  Er zijn ook veel activiteiten voor digitale nomaden, workationreizigers en hybride werknemers”, aldus Phanuwat.

De ambtenaar leek zich niet bewust te zijn van de schijnbare waarheid dat veel bezoekers meer geïnteresseerd zijn in Tipsy Tubing dan in het kijken naar massa’s andere bezoekers die zichzelf fotograferen voor watervallen, of iets betere koffie drinken in een veredeld lokaal internetcafé.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

2 gedachten aan “🎥 UPDATE | De toeristische autoriteit van Thailand legt een Tubing-verbod over de rivier de Pai wegens alcoholmisbruik op!”

  1. Straks komen ze wel met een lumineus idee om kaartjes te verkopen om de veiligheid te “waarborgen”.
    20 Baht voor Thai, 200 Baht voor Falang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!