Het nieuwste park van Bangkok is bijna klaar om te openen nu de laatste Thaise familie vertrokken is

BANGKOK:- Het nieuwe Pathumwananurak-park in het centrum van Bangkok gaat voor het publiek binnenkort open nu het laatste huis in de buurt is gesloopt. De meeste huizen in het gebied werden in januari afgebroken nadat de bewoners de compensatie van het vastgoedkantoor van Koning Vajiralongkorn hadden aanvaard en de koffers hadden gepakt.

Slechts één Thaise familie zag dat totaal niet zitten en weigerde te vertrekken.

“Dit gezin weigerde te verhuizen omdat ze zich zorgen maakten of ze een nieuw huis zouden kunnen vinden in een voor hen bekend gebied”, aldus de lokale bevolking.

Het gebied waar het park zich bevindt, was vroeger de Rong Poon-gemeenschap met zo’n 1.000 woningen.  Nu worden de woningen bij winkelcentrum CentralWorld langs het Saen Saep-kanaal vervangen door een park van 40 rai (6,4 hectare).

De bouw van het park begon in 2017 als reactie op de wens van prinses Maha Chakri Sirindhorn om openbare groene ruimten voor Bangkokianen te vergroten. Het park, dat de naam van de prinses kreeg, is in december 2018 opgeleverd.

Het park beschikt over een klein amfitheater, een tentoonstellingsruimte en een waterzuiveringsinstallatie.  Het is ook verbonden met een verhoogde loopbrug naar de kruising van Ratchaprasong.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!