UPDATE | De terugkeer van de 17-jarige tiener, Ryan White, naar Engeland zou niet waar zijn, hij zou nog steeds in Pattaya zijn

PATTAYA:- Ryan White, een 17-jarige tiener uit Gateshead, landde op 12 mei in Thailand en is sindsdien verdwenen. Volgens een bericht van zijn tante op Facebook een paar dagen geleden, wordt Ryan sinds 14 mei vermist en bevindt hij zich vermoedelijk in Pattaya. De familie heeft een kleine beloning van ongeveer 250 pond uitgeloofd als iemand hem “op heterdaad” betrapt, wat vermoedelijk een arrestatie door een burger betekent. 

De zaak heeft veel aandacht gekregen van zowel de Thaise als de Britse pers, om nog maar te zwijgen van sociale media, waar het meer dan duizend keer is gedeeld en becommentarieerd. 

De Daily Mail berichtte onlangs uitgebreid over de verdwijning van de jongen op 18 mei, alvorens te benadrukken dat Pattaya naar verluidt een 24-uurs seksresort is en Sodom en Gomorra van de twintigste eeuw is.

The Daily Mirror publiceerde het artikel van vermiste personen pas op 19 mei, waarbij werd opgemerkt dat het Thaise “Sodom en Gomorra” veel Britse bar- en clubeigenaren heeft. De implicatie, weerspiegeld in talloze posts op sociale media, is dat Ryan in een dergelijke omgeving gevaar loopt.

De Facebook-pagina is iets bijgewerkt en twee telefoonnummers van contactpersonen lijken te zijn verdwenen. Op 19 mei verscheen er echter een aparte Facebook-pagina van een inwoner van Pattaya die zich grote zorgen maakt over welzijn, waarin stond: “Ryan … is veilig gevonden en we zijn op weg naar huis om hem te herenigen met zijn familie. Er was echter geen bevestiging van de familie en het nieuws leek op grote schaal te zijn genegeerd. Sinds 21 mei heeft de Engelse pers de vermeende repatriëring niet opgepikt.

Pattaya Mail heeft tevergeefs geprobeerd bevestiging van de verdwijning te krijgen van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken en de Thaise politie, die volgens Facebook door de familie op de hoogte zijn gebracht. Hoewel overheidsorganisaties aanspraak kunnen maken op vertrouwelijkheid, is volledige stilte ongebruikelijk in het geval van een vermiste tiener. Afgezien van de tante hebben de familieleden vanaf het begin van het drama gezwegen. 

Verschillende online sociale groepen en bezorgde expats in Pattaya zijn nog steeds op zoek naar Ryan en denken dat hij nog steeds niet is gevonden. Iedereen die het weet, zou zeer dankbaar zijn voor elke verlichting.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!