Inwoners van Chiang Mai vrezen dat hun trots, de oude Suan Dok-poort met gescheurde muur eerdaags zal omvallen

CHIANG MAI:- Het provinciale bestuur van Chiang Mai heeft de relevante instanties de opdracht om de restauratie te versnellen om te voorkomen dat de bakstenen muur van de oude Suan Dok-poort zou instortten, nadat lokale bewoners hun vrees hadden geuit voor de enorme scheur in de muur.

De gouverneur van Chiang Mai, Khun Nirat Pongsitthithavorn, heeft de gemeente Chiang Mai opgedragen om nauw samen te werken met het 7th Fine Arts Office om de restauratie van de Suan Dok-poort te bespoedigen, zo zwihij.

Het Fine Arts Office heeft een plan ontwikkeld om de poort te herstellen, maar het werk moet worden versneld omdat lokale bewoners bang zijn dat de muur zou kunnen instorten op een aangrenzende weg in de tambon Sriphum in het Muang-district.

Aan de noordzijde van de poort bevindt zich een verticale scheur van twee meter. Het gat in de spleet is zo breed dat mensen er doorheen kunnen kijken naar de andere kant van de muur.

De Chang Phuak-poort van de stad stortte vorig jaar september ook al in, toen door hevige regenval.

Khun Therdsak Yenjura, directeur van de oude ruïnes van het 7th Fine Arts Office, zei dat zijn bureau altijd oude locaties in Chiang Mai inspecteert en er zeker van is dat de scheur de muur niet zal doen instorten.

Hij zei dat zijn team de scheur vorig jaar had opgemerkt en oordeelde dat het geen gevaar opleverde. De muur wordt ondersteund door een hoop aarde die zal voorkomen dat hij instort, zo meent hij

De Suan Dok poort is één van de vijf oude poorten in Chiang Mai, gebouwd tijdens het bewind van koning Mengrai in 1296 na Christus. De vier anderen zijn Chang Puak, Tha Phae, Chiang Mai en Suan Prung.

De oude poorten en muren werden in 1818 gerestaureerd. De oude poorten van Chiang Mai werden in 1935 geregistreerd als een nationale historische locatie.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!