Thailand ervaart wereldwijd een toenemende vraag naar halalproducten

BANGKOK:- Thailand ziet een stijgende wereldwijde vraag naar zijn halalproducten, wat de regering ertoe aanzet haar steun aan de producenten en relevante instanties op te voeren en de groei van de halalindustrie verder te stimuleren.

De regering benadrukte onlangs de positie van Thailand als een belangrijke producent en exporteur van halal voedsel wereldwijd. Halalproducten zijn goed voor 20% van de voedselexport van Thailand, met als belangrijkste markten Indonesië, Maleisië en Brunei. 

In het boekjaar 2022 bedroeg de export van halal voedsel in totaal bijna 6 miljard dollar, en de regering streeft ernaar dat cijfer in het lopende jaar met 3% te verhogen.

De halalindustrie in Thailand omvat verschillende producten en diensten die verder gaan dan voedsel en ook cosmetica, mode, medische producten en toerisme omvatten. Met name het halaltoerisme maakt een snelle groei door, gevoed door de toenemende populariteit van religieus en cultureel toerisme onder moslimconsumenten. 

In 2023 verwelkomde Thailand meer dan 300.000 toeristen uit het Midden-Oosten, die gemiddeld meer dan $ 220 per dag uitgeven.

Om de halal-industrie te ondersteunen, heeft de Thaise regering toegezegd de relevante autoriteiten te ondersteunen op gebieden als handel, investeringen en toerisme. Gezien de reputatie van Thaise halalproducten op het gebied van kwaliteit, heeft de regering vertrouwen in het wereldwijde groeipotentieel van de industrie. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: NNT News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!