UPDATE | De in Thailand vermiste radioactieve cesium 137-cilinder is uiteindelijk toch gevonden

PRACHINBURI:- De metalen cilinder met radioactieve inhoud die was verdwenen uit een energiecentrale in het Si Maha Phot-district van de provincie Prachinburi, 100 kilometer ten oosten van Bangkok, is gevonden.  

De 12-inch cilinder met het radioactieve materiaal cesium-137 werd op 10 maart uit een machine bij National Power Plant 5, eigendom van de National Power Supply Public Co. Ltd.  gehoord, verwijderd.

Het bedrijf verklaarde dat het onduidelijk was of de cilinder per ongeluk verloren was gegaan of gestolen was. Het bedrijf had een beloning van 100.000 baht uitgeloofd voor iedereen die aanwijzingen kan geven over de vermiste cilinder. 

Volgens een verklaring van het kantoor van Atoms for Peace, het OAP werden er zoekteams en drones ingezet om de ontbrekende cilinder te lokaliseren. De zoektocht richtte zich op staalrecyclingfabrieken, schrootwinkels en kringloopwinkels.

Gelukkig vond het zoekteam de cilinder gisteren, zondag 19 maart bij een bedrijf in het subdistrict Hat Nang Kaeo in het district Kabinburi, toen het op straling werd gescand.

Olleke Bolleke in Centraal Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!