Kabinet wijst bijna 2 miljard baht toe om de maïsboeren in Thailand te ondersteunen

BANGKOK:- Het Thaise kabinet heeft een budget van 716 miljoen baht goedgekeurd voor de financiering van een inkomensgarantieprogramma voor maïsboeren die aan de voerindustrie leveren.  Daarnaast werd nog een budget van 1 miljard baht goedgekeurd om een ​​programma te financieren dat gericht is op het inzamelen van diervoeder en het vergroten van de waarde ervan voor de landbouwsector in Thailand.

Het inkomensverzekeringsprogramma van de maïstelers zorgt voor een basisprijs van 8,5 baht per kilogram maïs met een vochtgehalte van 14,5% of minder.  De regeling geldt voor de oogst van 1 juni 2022 tot eind mei 2023 en voor de oogst van november 2022 tot april 2024.

Volgens de plv.  regeringswoordvoerster Ratchada Thanadirek kunnen boeren die zijn geregistreerd bij het Department of Agricultural Extension deelnemen aan de regeling.  Elk huishouden is gegarandeerd tot 30 rai maïs, maar de opbrengsten kunnen niet van hetzelfde perceel komen.  Het programma is bedoeld om boeren een vangnet te bieden en hen te beschermen tegen plotselinge ineenstorting van de maïsprijs.

De andere regeling van 1 miljard baht, bestemd voor het verzamelen van ruwvoer en het toevoegen van waarde aan de Thaise landbouw, zal zachte leningen verstrekken aan boeren die liquiditeit nodig hebben om hun activiteiten te runnen.  Het fonds wordt ook gebruikt om maïs van de telers te kopen.

Het project loopt vanaf de datum van goedkeuring door het kabinet tot eind juni 2024. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NNT News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!