UPDATE | Al zijn de dieven in Pattaya nog zo snel, gepakt worden ze wel!

NA JOMTIEN:- Twee jeugdige dieven die geld uit het offerblok van Wat Na Jomtien stalen, werden gisteren gearresteerd terwijl ze opnieuw probeerden in te breken in de tempel.

Het voorgaande artikel van uw nieuwsbeer> https://ollekebolleke.info/twee-blagen-in-de-tempel-van-na-jomtien-op-camera-betrapt-bij-het-stelen-van-geld-uit-het-offerblok/

Khun Numpol Chomwilai van de Sawang Rojanathamasathan Foundation leidde een team van zeven mensen bij de Wat Na Jomtien te patrouilleren nadat de abt hem gevraagd had om de tempel tegen de twee dieven die eerder twee keer geld uit de tempel hadden gestolen .

Zoals verwacht verschenen de twee heren rond 11 uur weer op een zwarte Honda Wave-motor en parkeerden hun voertuig bij de ingang van de tempel. De verdachten kropen vervolgens het klooster binnen, maar schrokken het apelazarus van de aanwezigheid van de bewakers, dus vluchtten ze en verstopten zich achter één bos bamboebomen voordat ze uiteindelijk werden gevangengenomen.

De eerste verdachte was slechts een 17-jarige jongeman , woonachtig in Banglamung. Naar verluidt heeft hij toegegeven geld uit de tempel te hebben gestolen omdat hij zijn baby wilde voeden. De andere verdachte was de 40-jarige khun Kiattisak Wongsit, die bekende dat er nog twee andere mensen bij betrokken waren. De bewakers waren verbaasd over de leeftijd van Kiattisak, aangezien hij er zowel persoonlijk als op de camerabeelden veel jonger uitzag. De politie van Banglamung bevestigde later echter dat Kiattisak inderdaad 40 jaar oud was. De politie van Banglamung gelooft ook dat Kiattisak de leider was van deze groep dieven.

De abt Somsak Tanaro bedankte de mensen van de Sawang Rojanathamasathan Foundation. “Ik ben ze echt dankbaar dat ze hun leven op het spel hebben gezet om het boeddhisme in stand te houden”, verklaarde de abt.

De twee verdachten werden overgebracht naar het politiebureau van Na Jomtien om gerechtelijke vervolging te ondergaan.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TPN News
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: TPN News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!