Twee blagen in de tempel van Na Jomtien op camera betrapt bij het stelen van geld uit het offerblok

NA JOMTIEN:- De abt van Wat Na Jomtein klaagde bij de politie over twee tienerdieven die naar verluidt herhaaldelijk ’s nachts geld uit het offerblok van de tempel viste. Phra Somsak Tanaro, de abt van Wat Na Jomtien, heeft eergisteren op het politiebureau van Na Jomtien aangifte gedaan van de twee jeugdige dieven die regelmatig de tempel bezochten om zichzelf te verrijken.

De twee verdachten die op de CCTV-camera’s werden vastgelegd, bleken jonge mannen van ongeveer 18-20 jaar oud te zijn. Naar verluidt slopen ze ’s nachts door de voorpoort naar de tempel om in de zaal waar het offerblok staat, leeg te roven.

Volgens de abt kozen de verdachten slechts biljetten van 100 baht, in totaal 2,000 baht, en namen de benen. Hij zei ook dat de twee verdachten dezelfde tieners waren die eerder op 22 juli uit de tempel hadden gestolen.

“De novicen en ik in angst moeten leven”, zo verklaarde de abt. “Deze kinderen hebben geen respect voor de wetten en zonden en schenden boeddhistische principes zonder schroom en angst.” 

Hij drong dan er ook bij de politie op aan het onderzoek te bespoedigen om te voorkomen dat de verdachten de daad zouden herhalen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: ManagerOnline 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: ManagerOnline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!