Onderzoekers in Thailand bezig met het testen van één  ‘levenselixer’

THAILAND:- De medische onderzoekers van de Chulalongkorn universiteit in BANGKOK testen ’s werelds eerste verjongende genen die het “Rejuvenating DNA by Genomic Stability Molecules” of RED-GEM’s noemt.

De RED-GEMs-innovatie is ontwikkeld om celveroudering om te keren.  Het was het resultaat van een onderzoek van de universiteit dat al meer dan twee decennia duurt.

Uit het onderzoek bleek dat DNA-gebreken de DNA-sterkte behouden, maar de gebreken verminderen wanneer mensen oud worden.  Naarmate DNA wordt vernietigd, worden mensen ouder en lijden ze aan chronische ziekten zoals hypertensie, osteoporose en dementie, en hun herstelmechanisme verslechtert.

De RED-GEM’s bevinden zich in het DNA en genereren DNA-gebreken.  Cellen zullen sterker DNA hebben en veroudering zal stoppen en worden teruggedraaid als ze RED-GEM’s ontvangen.

Dit bleek waar te zijn met oude muizen, varkens en makaken die geen bijwerkingen hadden maar verjongd waren.  Als het mensen waren, zou hun leeftijd zijn teruggedraaid van 70 naar 25 jaar.

RED-GEM’s worden getest met muizen met de ziekte van Parkinson en Alzheimer. Een studie voor de productie van RED-GEM’s voor klinische proeven op mensen zal naar verwachting eind volgend jaar beginnen. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TNA
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: TNA

Eén gedachte over “Onderzoekers in Thailand bezig met het testen van één  ‘levenselixer’”

  1. Allemaal goed en wel om ziektes te bestrijden maar persoonlijk zou ik geen jaren willen terug gaan als mijn tijd daar is wil ik gerust gaan,grtjs Franky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!