Méér dan 600 bedreigde of verboden dieren op luchthaven Suvarnabhumi in beslag genomen 

SAMUT PRAKAN:- De Thaise dierenbescherming heeft in samenwerking met de Thaise douane meer dan 600 bedreigde of verboden dieren op de luchthaven Suvarnabhumi in Bangkok in beslag genomen.

De dieren werden via Egypte met vliegmaatschappij Egypt Air vanuit een land in het Midden-Oosten naar Thailand gesmokkeld. De informatie over de afzender is in dit stadium van het onderzoek nog niet gemeld.

Het gaat om verschillende soorten dieren, waaronder 35 levende slangen zoals Sahara-adders en Arabische boa’s, samen met vele kameleons, skinks en schorpioenen, waarvan vele verboden voor invoer in Thailand.

Volgens het rapport kunnen de afzender en ontvanger worden geconfronteerd met ten minste 3 aanklachten, waaronder het overtreden van de Wet behoud en bescherming van wilde dieren, het leveren van beschermde dieren zonder toestemming, het schenden van de douanewet door verboden of beperkte producten in het land te importeren en het overtreden van Dierziektebestrijding’s wet en de handel van dieren zonder toestemming naar het land te importeren.

De grote dieren worden momenteel verzorgd door het Wildlife Checkpoint van Suvarbabhumi Airport en zullen worden afgeleverd bij de Wildlife Health Management Department en het Forest and Plant Conservation Research Office voor betere zorg terwijl het onderzoek voortduurt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chanat Katanyu

Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!