Universiteiten en scholen hebben te horen gekregen ze hun collegegeld tot 50% moeten verlagen

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha heeft opdracht gegeven om de jaarlijkse schoolgelden te verlagen, zo maakte Mr. Anek Laothamatas, minister van Wetenschappelijk Onderzoek en Innovatie in het Hoger Onderwijs vandaag bekend

De Thaise overheid zal waar nodig ook subsidies verstrekken aan de universiteiten en scholen.

De verlaagde vergoedingen en subsidies, zouden door het kabinet op 13 juli al zijn goedgekeurd, en zou de de financiële last voor veel ouders verlichten, zei hij.

De maatregel komt naar verwachting als uitstel voor 1,7 universiteitsstudenten in het hele land.

Voor staatsuniversiteiten worden de kortingen op het collegegeld in drie stappen doorgevoerd: een verlaging van 50% voor de eerste 50.000 baht, 30% voor de volgende 50.000 baht en 10% voor 100.001 baht of meer.

Mr. Anek zei dat de regering 60% van de reducties zal subsidiëren en de rest zal worden gedekt door de universiteiten.

Voor particuliere universiteiten zal de staat 5.000 baht betalen voor het collegegeld van een student, naast het uitvaardigen van een richtlijn voor de universiteiten om te bezuinigen op collegegeld en studenten in termijnen te laten betalen.

Particuliere universiteiten zullen ook worden gevraagd om onderwijsfondsen voor studenten te registreren en apparatuur uit te lenen aan studenten voor online leren.  Een verlaging van de huur van de slaapzalen behoort ook tot de mogelijkheden.

De minister zei dat de maatregel zal worden gelanceerd in de nieuwe termijn die begin volgende maand begint.

Ondertussen zei generaal Prayut dat de hulp zich ook uitstrekt tot scholen onder het ministerie van Onderwijs en alle studentengroepen zal dekken, inclusief gehandicapten en kansarmen.

 De maatregel, vergelijkbaar met die aan de universiteiten, moet nog worden uitgewerkt.  De details moeten nog verder  worden uitgewerkt en zullen tijdens de kabinetsvergadering van volgende week bekend worden gemaakt.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!