Thaise man zakt op straat in Bangkok in elkaar, een moedige taxichauffeur brengt hem in allerijl naar het ziekenhuis

BANGKOK:- In de Thaise krant ‘The Nation” was deze morgen te lezen dat een barmhartige Samaritaanse taxichauffeur een ​​man te hulp schoot op de stoep van Pracha Songkhro Road in elkaar zakte. 

Uw auteur Olivier B. Bommel noemt deze taxichauffeur een moedig man. Waarom ? Dit nadat getuigen en de politie bang waren om adequaat hulp te bieden, uit angst dat hij besmet zou kunnen zijn met Covid-19.

De politie van het bureau Huai Khwang, werd gisteravond om 20.00 uur werd gewaarschuwd, ging ter plaatse, ze troffen daar een  Thaise man van 35-40 jaar met een oppervlakkige ademhaling op het trottoir aan.  Het slachtoffer was bij bewustzijn, maar was niet in staat te communiceren.

De politie probeerden het personeel van de volksgezondheid ertoe te brengen de patiënt op te halen, maar niemand van het personeel was op dat moment beschikbaar.

Om 21.21 uur arriveerde een taxichauffeur, die via de radio van het incident hoorde, ter plaatse en bood aan om de man naar een ziekenhuis te brengen.

De chauffeur had zich gekleed in een PBM-pak dat hij had voorbereid en had de passagierscabine van zijn taxi afgesloten met een plastic zeil voordat hij de man op de achterbank plaatste.

De taxi, vergezeld van een politiecolonne, bracht de patiënt naar het Police General Hospital in de wijk Pathum Wan.

De moedige taxichauffeur, die anoniem wilde blijven, was naar verluidt een vrijwilliger van de Ruamkatanyu Rescue Foundation.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olivier B. Bommel, een heer van stand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!