Twee Covid19 patiënten stonden gisteren aan de poort van het gouvernementsgebouw in Bangkok te rammelen om een medische behandeling te eisen

BANGKOK:- Een groepje van zeven mensen verzamelde zich gisteren om 18.15 uur voor het gouvernementsgebouw in de wijk Dusit in Bangkok en beweerde dat twee van hen het Covid19 virus hadden opgelopen en eisten van de regering een goede behandeling.

Eerder die dag plaatste het Nonthaburi New Generation Network op Facebook aan dat om 17.00 uur twee Covid19 patiënten bij de poort van het gouvernementsgebouw zouden verschijnen om hun leven te redden.  Het netwerk nodigde de pers uit om getuige te zijn van de activiteit en suggereerde dat iedereen de juiste bescherming zou dragen.

Gealarmeerd door dit bericht op Facebook , zette de politie 25 agenten in speciale PBM-pakken bij de poort van het gouvernementsgebouw om zich voor te bereiden op de demonstranten.

 De twee demonstranten die beweerden Covid19 virus te hebben opgelopen, zeiden dat ze op 15 juli ontdekten dat ze besmet waren na het gebruik van een antigeen-sneltestkit en sindsdien thuis zijn gebleven.

“Ik heb contact opgenomen met functionarissen om me op te halen voor behandeling, maar geen enkel ziekenhuis heeft beschikbare bedden, dus ik kom hier om de regering om hulp te vragen”, zei één van de demonstranten.

“Ik vermoed dat ik viursu heb opgelopen toen ik vorige week deelnam aan een bijeenkomst in het gouvernementsgebouw om generaal Prayut Chan-o-cha te vragen weg te gaan, zo voegde de demonstrant eraan toe.

Er verschenen om 18:35 uur twee ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid om de twee deelnemers te testen en ontdekten dat ze tot de “groene categorie” behoren, of geïnfecteerde patiënten die nog geen symptomen hebben.  Ze werden vervolgens vervoerd naar het isolatiecentrum in de Wat Intharawihan-tempel in het district Phra Nakhon.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!