Eerstejaars studenten in Thailand gedwongen om tijdens een ontgroeningsritueel naakt te dansen

BANGKOK:- Een klas elektrotechniek studenten van een particuliere universiteit in de wijk Nong Khaem in Bangkok werden naar verluidt om tijdens een ‘ontgroeningsritueel’ buiten de campus voor een groep vrouwen naakt te dansen.

Een Twitter-gebruiker @RedSkullxxx plaatste een video van het incident online met het bijschrift…
“Dit is een off-campus ontgroeningsceremonie voor vierdejaars studenten elektrotechniek van de Southeast Asia University.  
In welk tijdperk moeten junioren naakt gaan om de senioren te plezieren?  

Er is een dunne lijn tussen intelligentie en idioterie”

Hetzelfde account vertelde dat de ontgroeningsrituelen plaatsvonden op de campus van de universiteit in Bangkok, maar ze volkomen ‘normaal’ te zijn.

De universiteit gaf later een verklaring af om te zeggen dat initiatieceremonies buiten de campus ten strengste verboden zijn.  De universiteit zei dat ze een onderzoek zal starten en iedereen die verantwoordelijk is voor het ritueel zal straffen.

Ontgroeningsrituelen, plaatselijk bekend als “rab nong” (jongeren accepteren) zijn op de meeste Thaise universiteiten verboden vanwege hun lange en gewelddadige geschiedenis, maar in werkelijkheid zijn ze ingebakken in het Thaise onderwijssysteem en zijn ze nog steeds wijdverbreid.  Senior studenten lokken junior studenten vaak naar een afgelegen locatie buiten de campus waar ze weten dat ze niet zullen worden gepakt door universiteitspersoneel of politie.

Het is normaal dat senioren juniorstudenten vertellen dat ze op een “excursie” of naar een “feestje” gaan, maar zodra ze aankomen, worden ze gedwongen alcohol te drinken en worden ze onderworpen aan vernederende of gevaarlijke taken die soms fataal eindigen.

In maart werd een student van de technische universiteit Rajamangala in Nakhon Ratchasima in het noordoosten van Thailand doodgeslagen tijdens een ontgroeningsritueel buiten de campus in een rijstveld.  De senioren vertelden de junioren dat ze hen van de campus gingen halen voor een voetbalwedstrijd.  De 19-jarige studente werd gedwongen te veel alcohol te drinken, te zingen en kreeg herhaaldelijk stompen in maag en borst.  De ouderlingen brachten hem naar het ziekenhuis toen hij het bewustzijn verloor, maar hij stierf voordat hij in het ziekenhuis aankwam.

In 2014 ging de 16-jarige Pokai Saengrojrat naar een afgelegen strand 200 kilometer ten zuiden van Pathum Thani Technical College voor een avond vol plezier met 40 medestudenten.  Tijdens een ontgroeningsritueel dwongen ouderejaars studenten hem grote hoeveelheden alcohol te drinken en drukten vervolgens zijn gezicht in het zand.  Pokai stierf tijdens het ritueel en een groep studenten bracht zijn lijk naar het ziekenhuis in de vroege ochtenduren, bewerend dat hij was verdronken.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: thainewsroom
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: thainewsroom.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!