Uitgaansgelegenheden de bron van 6.020 Covid19 in Thailand

~WIE ZICHZELF BEWAART, BEWAART GEEN ROTTE APPEL~
(Je moet voorzichtig omgaan met jezelf, want het is niet vervangbaar)

BANGKOK:- Terwijl de derde golf van Covid-19 door Thailand raast, zijn uitgaansgelegenheden zoals bars, clubs en pubs de belangrijkste boosdoener in de verspreiding van de aanstekelijke nieuwe soort gesloten, althans behoren gesloten te zijn.

Met dagelijks ongeveer 1.500 nieuwe besmettingen in Thailand, hebben 71 provincies in het hele land de Covid-19-besmettingen getraceerd naar covid uitbraken in bars en nachtclubs.  Het Center for Covid-19 Situation Administration maakte gisteren bekend dat alleen al in april in totaal 6.020 Coronavirus-infecties verband hielden met uitgaansgelegenheden in de avond.

Een onderzoek toont aan dat 40% van alle mensen bij wie Covid-19 in Bangkok deze maand werd gediagnosticeerd, kan worden herleid tot uitgaansgelegenheden, in totaal 1.583 infecties.  In de andere provincies waren uitgaansgelegenheden de bron van een kwart van alle Covid-19-infecties.

Jongeren vormen meer dan de helft van deze gevallen van de derde golf, met 3.432 Covid-geïnfecteerde mensen van 20 tot 29 jaar oud volgens de CCSA.  Hoewel alle 77 provincies van Thailand nu Covid-19-infecties hebben, hebben slechts 6 provincies geen gevallen die naar deze uitgaansgelegenheden zijn herleid.  De provincies Chai Nat, Narathiwat, Pattani, Ranong, Satun en Yala zijn momenteel vrij van Coronavirus-infecties die verband houden met de derde Covid19 uitbraak.

1.157 gasten samen met 364 barpersoneel en 348 andere mensen die meenden dat ze in de buurt waren geweest van besmette mensen, meldden zich en werden geïdentificeerd en getest vanuit deze uitgaansgelegenheden.  Maar de CCSA zegt dat dit slechts 27% van de infecties veroorzaakt die verband houden met uitgaansgelegenheden, terwijl de meerderheid van de mensen niet meewerkte en relevante informatie achterhield, waardoor de identificatie en beheersing van de Covid-19-uitbraken vanuit uitgaansgelegenheden moeilijker werd.

Het is voor U als gast in Thailand belangrijk om te weten, dat de maatregelen en ontwikkelingen omtrent het Covid19 virus ieder moment (kunnen) veranderen, neem het uw nieuwsbeer niet kwalijk als hij niet op tijd de veranderingen meldt. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!