Corona-uitbraak op een Thaise groentemarkt in Cambodja

~DAT IS GEEN APPELGEBAK~
(Dat is geen kleinigheid)

PHNON PENH:- Nadat meer dan 100 verkopers op de Doeurm Kor Markt positief hadden getest op Covid-19, heeft het gemeentebestuur van Phnom Penh besloten de markt en de nabijgelegen groentemarkt in de districten Tuol Kork en Boeung Keng Kang in Phnom Penh tijdelijk te sluiten.

Volgens gouverneur Kuong Sreng van de gemeente Phnom Penh hadden meer dan 100 verkopers en veiligheidsagenten op de markt Covid-19 opgelopen: “Het virus verspreidt zich snel en verontrustend en er moesten preventieve noodmaatregelen op gezondheidsgebied komen. 

Gezien de acute noodsituatie heeft het gemeentebestuur van Phnom Penh besloten de groentemarkt van 18 april tot 1 mei tijdelijk voor 14 dagen te sluiten.”

Het gemeentebestuur van Phnom Penh heeft ook verkopers, veiligheidsagenten, werknemers op de markt en hun gezinnen en klanten die de markt vanaf 5 april hebben betreden, meegedeeld dat zij zich onmiddellijk moeten laten testen op Covid-19.

Vorn Pov, voorzitter van de NGO Independent Democracy of Informal Economy Association (IDEA), vertelde The Post op 18 april dat hij de maatregel steunde, maar zei dat de autoriteiten andere maatregelen zouden moeten hebben om de verkopers en degenen die inkomsten hebben verloren te helpen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Dreamstime.com
Content: Olleke Bolleke in Azië 
Bron: phnompenhpost.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!