Momenteel verkeren er in Thailand 223 Covid19 patiënten in kritieke toestand

~AAN EEN ZIJDE DRAADJE HANGEN~
(De kansen zijn nog niet verkeken, maar het scheelt erg weinig)

BANGKOK:- De recente snelle verspreiding van Covid-19, met om en nabij de 1500 nieuwe gevallen per dag, 223 van deze geïnfecteerde patiënten bevinden zich nu in kritieke toestand.  Het Center for Covid-19 Situation Administration wijst erop dat het aantal ernstige gevallen in overeenstemming is met de toename van het aantal gevallen, en wijst erop dat naarmate gevallen van coronavirus zich verspreiden, wij in de loop van de tijd een toename zullen zien in gevallen van kritieke toestand en sterfgevallen.  Met meer dan 16.000 besmettingen in de maand april zullen alle cijfers naar verwachting stijgen.

De derde golf van Covid-19 heeft Thailand exponentieel harder getroffen dan de eerste twee golven, en ziekenhuizen raken overvol.  Er worden momenteel 13.169 mensen behandeld in ziekenhuizen, zowel openbare als particuliere, en 2.950 worden behandeld in veldhospitalen die zijn opgezet in provincies met de meest overweldigende uitbraken.  Van de ruim 200 in kritieke toestand verkerende patiënten, ademen er momenteel 55 met behulp van een beademingsapparaat.

De toename van Covid-19-infecties die tot de toename van kritieke toestanden leidt, wordt grotendeels toegeschreven aan slechts 9 hoofduitbraken  in het hele land.  Uitbraken op uitgaansgelegenheden waren de meest prominente bron, met clusters in Bangkok, Chiang Mai, Chonburi, Prachuap Khiri Khan, Sa Kaeo en Songkla die allemaal terug te voeren waren op uitgaansgelegenheden, samen met de uitbraak van het Kolour-festival in Phuket.  De andere 2 grote uitbraken begonnen tijdens een voetbalwedstrijd in Nakhon Si Thammarat en een gevangenis in Narathiwat.

Maar wat duidelijker is: de sterftecijfers bij deze laatste uitbraak zijn aan het dalen, dus de vooruitzichten zijn ietsepietsie beter voor gevallen van kritieke toestand.  De eerste golf van Covid-19 die een jaar duurde, die duurde van januari tot december 2020, zag een sterftecijfer van 1,42%.  

De tweede golf rond de Samut Sakhon-markten zag veel lagere sterftecijfers van slechts 0,14%, terwijl deze huidige uitbraak is gedaald tot 0,09%.  Dat betekent dat, hoewel Thailand nu meer dan 45.000 besmettingen heeft gehad, de 108 dodelijke slachtoffers een algemeen sterftecijfer van 0,24% zijn.  Ter vergelijking: het wereldwijde sterftecijfer wordt geschat op 3,4% met meer dan 3 miljoen doden wereldwijd.  

De CCSA schrijft dit lage percentage toe aan het feit dat de Thaise ziekenhuizen en medische faciliteiten succesvol en effectief zijn in het beheersen van infecties, waardoor wordt voorkomen dat ze ernstig worden en tot de dood leiden.

Het is voor U als gast in Thailand belangrijk om te weten, dat de maatregelen en ontwikkelingen omtrent het Covid19 virus ieder moment (kunnen) veranderen, neem het uw nieuwsbeer niet kwalijk als hij niet op tijd de veranderingen meldt. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai Enquirer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!