Uit Thailand ontvreemde archeologische lateien komen vrijdag op vliegveld Suvarnabhumi aan

~DE VOGEL PIEPT PAS ALS HET IN DE STRIK ZIT~
(Berouw komt meestal pas na de zonde)

BANGKOK:- Twee oude lateien, waarvan de autoriteiten dachten dat ze in het begin van de jaren zestig van archeologische vindplaatsen in Thailand waren ontvreemd, zullen vrijdag worden teruggegeven aan het koninkrijk, zo liet het Thaise departement van Schone Kunsten weten.

Eenmaal aangekomen, zullen de lateien – die waren tentoongesteld in het Asian Art Museum in San Francisco – worden onderzocht door experts voordat ze gedurende drie maanden worden tentoongesteld in het Bangkok National Museum in de buurt van het Grand Palace.

Aangenomen wordt dat de lateien afkomstig zijn uit het historische heiligdom Prasat Khao Lon in Sa Kaeo en Prasat Nong Hong in Buriram.

Khun Prateep Phengtako, directeur-generaal van de FAD, onthulde gisteren dat de Amerikaanse autoriteiten de artefacten gisteren aan het Royal Thai Consulaat-Generaal in Los Angeles hebben overgedragen.

De lateien worden naar Thailand gevlogen aan boord van een vlucht van Korean Air, via Incheon International Airport in Zuid-Korea. De artefacten zullen naar verwachting vrijdag aankomen, aldus Khun Prateep, eraan toevoegend dat de afdeling in gesprek is met de douane over de inklaringsprocedure en een verlaging van de invoerrechten.

“De bovendorpel wordt aanstaande maandag naar het Nationaal Museum van Bangkok gebracht”, zo verklaarde khun Prateep.

De items zullen worden onderzocht door FAD-experts, voordat ze worden getoond in de grote zaal van het museum, ook wel bekend als de Issara Vinijchai Throne Hall.

De openingsdatum van de tentoonstelling is niet vastgesteld vanwege de recente stijging van het aantal Covid-19-zaken, maar premier generaal Prayut Chan-o-cha zal de opening van de exposities voorzitten, zei de heer Prateep.

Nadat het museum ermee had ingestemd de lateien terug te geven, machtigde de FAD vorige maand het Royal Thai Consulaat-Generaal in Los Angeles om een ​​document te ondertekenen om de lateien formeel in ontvangst te nemen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “Uit Thailand ontvreemde archeologische lateien komen vrijdag op vliegveld Suvarnabhumi aan”

  1. Argeologise artefacten terug krijgen die waren ontvreemd,en daar moet aan de douane bij aankomst in Thailand inkla
    ringskosten betaald worden? W T F is dat ?
    Begrijp er niks van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!