Thuisbreng services zoals Grab, Line Man en Gojek verlagen hun commissies om de in nood verkerende restaurateurs nabij te staan

~IEMAND HET VEL OVER DE OREN HALEN~
(Iemand afzetten)

BANGKOK:- Enkele voedselbezorgingsplatforms zijn begonnen met het verlagen van de commissies die zij aan voedselverkopers in rekening brengen nadat de regering hen onder druk had gezet om restaurants te helpen die moeten worstelen om rond te komen tijdens de pandemie.

Veel restaurants die afhankelijk zijn van online bezorgdiensten, hebben hebben aan de bel getrokken over de  extreem te betalen commissies, soms wel 30%, waarvan zij vinden dat hun inkomsten op een gruwelijke manier worden uitgehold.

Een bron bij een voedselleverancier die om anonimiteit vroeg, zei dat de DIT op zoek is naar een verordening om de hoogtes van commissies aan banden te leggen, terwijl de platvormen graag vrijwillig hun commissies willen aanpassen.

“In antwoordt daarop heeft de regering de ​​online platforms gevraagd de commissies te verlagen tot 15%”, aldus de bron.

Het DIT wees op een regelgeving uit Californië die het GP-tarief voor online voedselbezorging tijdens de pandemie heeft beperkt tot 15% om lokale restaurants te helpen, zo voegde de bron eraan toe.

Online platforms voor voedselbezorging in Thailand zijn onlangs begonnen met het verlagen van hun fee.

Gojek heeft nieuwe initiatieven aangekondigd in het kader van zijn GoStronger-campagne om voedselverkopers en -gebruikers te ondersteunen tijdens de pandemie.

Verkopers kunnen ervoor kiezen om een ​​korting op hun commissie te ontvangen – 25% in plaats van 30% – of hun commissiekorting toe te passen op kortingen voor klanten om zo de verkoop te verhogen, aldus Gojek. De verlaging van het commissietarief loopt van 1 tot 30 juni.

Gojek biedt 15-20% korting op alle bestellingen van deelnemende handelspartners gedurende de periode van een maand. Geïnteresseerde handelaars kunnen zich van 24-30 mei 2021 via een online formulier registreren.

Yod Chinsuspakul, CEO van Line Man Wongai, de exploitant van de bezorgdienst voor eten Line Man, zei dat zijn bedrijf ook aanbiedt om het GP-tarief voor handelspartners te verlagen van 30% naar 25%.

Het aanbod is echter alleen van toepassing op handelaren in Bangkok, Samut Prakan, Nonthaburi en Pathum Thani.  Ze kunnen zich aanmelden tot 1 juni.

Grab Thailand heeft gezegd dat het in samenwerking met de DIT werkt om restaurantexploitanten, met name kleine bedrijven, tijdelijk verlichting te bieden via het programma “Ondersteuning van lokale handelspartners die meer dan 25% commissie betalen”, dat vanaf juni een maand lang zal worden geïmplementeerd.  1 – 30, 2021.

 Details zullen binnenkort worden aangekondigd, zei hij.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!