Uit een uitgelekt memo zou blijken dat het vaccin Sinovac niet voldoende bescherming geven

~ALLE GOEDE DINGEN BESTAAN IN DRIEËN~ 
(Goede zaken gebeuren vaak drie maal)

BANGKOK:- De medische samenleving roept de Thaise regering op om mRNA-vaccins te geven als een booster-injectie voor eerstelijns medische hulpverleners nadat een gelekt officieel document een derde injectie voor gezondheidspersoneel aanbeval vanwege de bezorgdheid dat dit de vrees zou kunnen opwekken dat het Sinovac-vaccin geen effectieve bescherming zou bieden.

De uitgelekte memo is afkomstig van een bijeenkomst op 30 juni tussen een academische commissie voor de bestrijding van besmettelijke ziekten, een subcommissie voor immunisatie en een werkend academisch panel voor vaccinbeheer waarin de distributie van het Pfizer-vaccin werd besproken.

Naar verwachting zullen deze maand ongeveer 1,5 miljoen doses Pfizer arriveren, gevolgd door 20 miljoen in het vierde kwartaal.

Volgens het gelekte document zouden mensen van 12-18 jaar oud;  ouderen, mensen met chronische ziekten en zwangere vrouwen;  en eerstelijns medische hulpverleners in uitbraakgebieden voorrang hebben gekregen voor de eerste 1,5 miljoen doses, waaronder Bangkok en de omliggende provincies.

Een opmerking in de aantekeningen van de vergadering leidde echter tot verontwaardiging, aangezien een deelnemer zich verzette tegen het gebruik van het Pfizer-vaccin als derde dosis voor medisch personeel dat al met het vaccins Sinovac is ingeënt.

“In de huidige situatie, als het vaccin aan de derde groep wordt gegeven, is het een erkenning dat Sinovac geen bescherming kan bieden en het zal het moeilijker maken om een ​​excuus te vinden”, aldus het document.

De Minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul bagatelliseerde gisteren de kwestie en zei dat het slechts één mening was en geen regeringsbeleid.

“Het zal worden overwogen door de commissie voor de controle van overdraagbare ziekten en de vaccinatiecommissie.  We weten niet hoe het debat zal verlopen’, zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Chiangmaione.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!