De politie van Bangkok trekt de borgtocht in van vijf vrijgelaten pro-democratische protestleiders die na naar verluidt de borgtochtvoorwaarden van het Strafhof te hebben geschonden

~EEN GEWAARSCHUWD MENS TELT VOOR TWEE~
(Iemand die vooraf weet wat er fout kan gaan moet zich er maar op voorbereiden)

BANGKOK:- De politie van Bangkok dient een aanvraag in voor intrekking van de borgtocht tegen vijf onlangs vrijgelaten pro-democratische protestleiders nadat ze de borgtochtvoorwaarden van het Strafhof zouden hebben geschonden.

Politie-majoor-generaal Sukhun Prommayon, adjunct-commissaris van hoofdstedelijke politie, liet weten dat zijn rechercheurs het gedrag van alle op borgtocht vrijgelaten protestleiders nauwlettend hadden gevolgd en ontdekten dat er vijf protestleiders waren die de voorwaarden voor borgtocht schonden.  

Volgens de politie gedroegen zij zich tijdens een demonstratie  misplaatst en hielden ze ook toespraken tijdens recente bijeenkomsten bij verschillende pro-democratische protesten.  Dit was, volgens de politie, een schending van hun borgtochtvoorwaarden.

De plv. commissaris verklaarde: “De politie heeft de leiders gewaarschuwd, maar er zijn nog steeds overtredingen, dus hebben de opsporingsambtenaren besloten een verzoek in te dienen om de borgtocht in te trekken.  Het is al naar de officier van justitie gestuurd en is in behandeling bij de officier van justitie.”

De namen van protestleiders waarvoor de intrekking van der borgtocht zou worden ingediend, zijn volgens het Metropolitan Police Bureau nog steeds niet bekendgemaakt aan het publiek.

Echter alle op borgtocht vrijgelaten demonstranten die werden vervolgd op grond van secties 112 en 116 zijn: Jatupat “Pai Dao Din” Boonpattararaksa;  Panusaya “Rung” Sithijirawattanakul;  Panupong “Mike” Jadnok;  Chaiyamorn Kaewwiboonphan of Ammy the Bottom Blues;  Parit “Pinguïn” Chiwarak;  Ann Nampa;  Patiwat “Mor Lam Bank” Saraiyaem;  Somyot Pruksakasemsuk;  en Pasarawalee “Mild” Thanakitwibulpol.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!