Uit een opiniepeiling in Thailand bleek dat een meerderheid van de bevolking bezorgd is over het schrappen van marihuana van lijst met verdovende middelen

BANGKOK:- Uit één enquête van de Suan Dusit Rajabhat Universiteit beweerde een meerderheid van de mensen bezorgd te zijn over de gevolgen van het verwijderen van marihuana van de lijst met verdovende middelen.

De enquete werd vorige week onder 2.390 mensen in het hele land gehouden om hun mening te peilen over nieuwsberichten over ongunstige bijwerkingen van marihuana die voor recreatieve doeleinden werd gebruikt nadat het op 9 juni van de lijst met verdovende middelen was verwijderd.

Op de vraag of ze bezorgd waren over het nieuws, antwoordde een meerderheid, 70,63%, “ja” – 37,78% redelijk bezorgd en 32,85% erg bezorgd.  Aan de andere kant zei 16,27% dat ze zich een beetje zorgen maakten en 13,10% maakte zich helemaal totaal geen zorgen.

Gevraagd om de voor- en nadelen af ​​te wegen van het schrappen van marihuana van de lijst met verdovende middelen, zei 52,76% dat er meer nadelen dan voordelen zijn;  30,17% zei dat de voor- en nadelen gelijk zijn;  en 17,07% zei dat er meer voor- dan nadelen zijn.

Gevraagd om te kiezen uit een lijst met mogelijke voordelen, waarbij respondenten meer dan één antwoord mochten kiezen, zei 74,96% dat marihuana voor medische doeleinden kan worden gebruikt, 46,46% zei dat de plant economische waarde kan toevoegen en 45,38% zei dat het de kosten van  sommige behandelingen.

Op de vraag wat hen zorgen baart over de legalisatie, zei 84,58% dat mensen nog steeds geen kennis hebben over het juiste gebruik van de plant;  82,16% zei dat marihuana toegankelijker zou worden voor kinderen en jongeren die het misschien willen proberen;  en 73,73% zei dat er nog steeds geen duidelijke praktische richtlijnen of wetten zijn over het gebruik van marihuana.

Gevraagd om prioriteit te geven aan suggesties over hoe marihuana moet worden gereguleerd, zei 88,38% dat jongeren het niet mogen gebruiken en dat alle onderwijsinstellingen vrij moeten zijn van marihuana;  82,26% zei dat er voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen tegen het gebruik ervan, vooral in voedsel;  en 81,67% zei dat advertenties voor op marihuana gebaseerde producten moeten worden beperkt.

Op de vraag of het verwijderen van marihuana van de lijst met verdovende middelen iets met politiek te maken had, antwoordde 60,54% “ja, zeker”;  27,99% zei “ja, misschien”;  9,53% zei “waarschijnlijk niet”;  en 1,94% zei “zeker niet”.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Varuth Hirunyatheb
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!