Uit een NIDA enquête bleek dat een meerderheid van de Thaise bevolking tegen de heropening van het land in 120 dagen is

~ER GÉÉN HEIL IN ZIEN~
~Er geen voordeel in zien)

BANGKOK:- Méér dan de helft van de respondenten van een Nida Poll is het niet eens met het plan van premier Prayut Chan-o-chas om het land binnen 120 dagen te heropenen.

De openbare enquête, getiteld “Geloof het of niet, de premier zal het land binnen 120 dagen openen”, werd uitgevoerd in de periode van 22 tot 25 juni en waarbij 1.311 mensen van 15 jaar en ouder, uit alle regio’s, opleidingsniveaus en beroepen in het hele land ondervraagt werden.

Gevraagd naar de aankondiging van de premier om het hele land binnen 120 dagen te openen:

 • 12,43 procent zei dat ze er mee eens waren omdat het de economie zou stimuleren, het toerisme in Thailand zou helpen herstellen en de levensonderhoudsproblemen van de mensen zou oplossen.
 • 13,58 procent zei dat ze het eens waren met geld dat het land binnenstroomde om de economie te verbeteren en de toeristisch sector te stimuleren, maar het moet strikt worden gereguleerd.
 • 19,91 procent zei dat ze het er niet mee eens waren omdat de situatie met de verspreiding van het Covid-19-virus nog steeds ernstig is, sommige mensen niet zijn gevaccineerd en dat ze de preventieve maatregelen van de staat niet vertrouwen.
 • 53,55 procent zei dat ze het er totaal niet mee eens waren omdat de situatie van de Covid-19-epidemie nog niet onder controle is;  ze willen ook niet het risico lopen om buitenlanders te accepteren, en willen het land pas openen als bijna alle mensen zijn ingeënt.
 • 0,53 procent zei het niet te weten/niet te antwoorden/het kan hen niets schelen.

Op de vraag of ze geloven in de belofte van de regering om het hele land binnen 120 dagen te openen: 

 • 6,94 procent zei dat ze geloofden.
 • 20,22 procent zei dat ze het volkomen geloofden.
 • 28,68 procent zei niet te geloven.
 • 42,94 procent zei het helemaal niet te geloven.
 • 1,22 procent zei het niet te weten/geen antwoord te geven/het kan hen niets schelen.

 Wat betreft het gezamenlijk accepteren van risico’s met de regering door het hele land te openen, zei de meerderheid:

 • 52,56 procent – dat ze geen risico’s zouden accepteren en dat de regering verantwoordelijk zou moeten worden gehouden.
 • 24,56 procent zei dat ze de risico’s zouden accepteren, maar de overheid zou ter verantwoording moeten worden geroepen.
 • 11,29 procent zei dat ze geen risico’s zouden accepteren, maar de overheid niet de schuld zouden geven.
 • 9 procent zei dat ze de risico’s zouden accepteren en ook de overheid niet de schuld zouden geven.
 • 2,59 procent zei het niet te weten/geen antwoord te geven/het kan hen niets schelen.

Gevraagd naar het belang van economische opleving en gezondheidsveiligheid, zei 69,19 procent dat ze voor gezondheidsveiligheid kozen, ook al moeten ze zich misschien in moeilijke economische omstandigheden bevinden.  

Ze zeiden dat als mensen in goede gezondheid verkeren, dit de verspreiding van het Covid-19-virus zou helpen voorkomen en het mogelijk zou maken om de economie nieuw leven in te blazen.  

Bijna 19 procent zei dat ze voor economie kozen, zelfs als je de veiligheid van de gezondheid op het spel moet zetten, want als de economie slecht is, heeft dit gevolgen voor veel aspecten, en de meeste mensen kunnen voor zichzelf zorgen en verantwoordelijkheid nemen, terwijl 11,82 procent zei dat het aan de overheid was omdat zowel economie als gezondheid even belangrijk waren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!