Uit een landelijke enquête bleek dat een derde van de ondervraagden een einde wilt aan de antigeen testen voor het Covid19 virus 

BANGKOK:- Het DDC onthulde de resultaten van een onderzoek onder 3.194 mensen in de leeftijd van 13 tot 70 jaar, welke werd gehouden van 25 mei tot 6 juni, inclusief welke beperkingen ze wilden verwijderen wanneer Thailand Covid-19 endemisch verklaart.

Van de 3.175 respondenten (ze konden meer dan één antwoord kiezen):
33,4 procent – wilde dat antigeentests zouden eindigen voor deelname aan activiteiten.
30,8 procent – einde aan temperatuurscreening.
26,2 procent – het dragen van mondkapjes
.
24,8 procent – beperking van het aantal deelnemers aan activiteiten.
22,5 procent – vragen naar vaccinatiegeschiedenis alvorens deel te nemen aan activiteiten.
17,1 procent – sociale afstand bewaren.
15,8 procent – alle maatregelen.
10,5 procent – gevaccineerd worden voordat je Thailand binnenkomt.

In het onderzoek was 64 procent van de respondenten vrouw en 31 procent man.  Bijna een derde – 30,3 procent – behoorde tot de leeftijdsgroep van 50 tot 59 jaar, terwijl 29 procent 40 tot 49 jaar oud was.

Van degenen die verwijdering van de vaccinatiegeschiedenis wilden, was 2 procent niet gevaccineerd, had 1 procent één dosis vaccin gekregen en was 23 procent volledig gevaccineerd;

741 mensen zeiden dat ze de boosterdosis niet hadden gekregen;  68,6 procent maakte zich zorgen over bijwerkingen, 22,7 procent dacht dat Thailand spoedig de endemische fase zou ingaan, 13 procent geloofde dat de Omicron-variant niet ernstig is, terwijl 8,8 procent dacht dat vaccins niet effectief waren.

Ondertussen had 47 procent de derde dosis gekregen, 26 procent de vierde dosis en 1 procent had meer dan vier doses vaccins gekregen.

Zo’n 28 procent van de respondenten was besmet geraakt en 72 procent was nog nooit besmet.

Van de 892 mensen die besmet waren, werd 67,7 procent behandeld door thuisisolatie, 11,4 werden behandeld in ziekenhuizen, 9,5 procent werd behandeld in ziekenhuizen, 7,6 procent kreeg geen behandeling en 3,7 procent werd behandeld door gemeenschapsisolatie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!