De Koninklijke Marine van Thailand voert gesprekken met Chinees bedrijf over motoren van onderzeeërs

BANGKOK:- De Koninklijke Thaise Marine, de RTNis gisteren  in gesprek gegaan met een Chinese onderzeeërbouwer om een ​​oplossing te vinden voor het feit dat de fabrikant er niet in was geslaagd om Duitse dieselmotoren te krijgen, zoals bepaald is in het koopcontract.

De Thaise marine heeft aangegeven zich vasthouden aan haar vraag naar MTU396-motoren voor haar Yuan Class S26T-onderzeeër ter waarde van THB 13,5 miljard, terwijl vertegenwoordigers van China Shipbuilding en Offshore International Company (CSOC) naar verwachting een alternatief met vergelijkbare capaciteit zullen voorstellen, aldus een geïnformeerde bron.

De Duitse regering heeft de export van de motoren naar China verboden vanwege hun gebruik voor militaire doeleinden, aangezien Duitsland is gebonden aan een wapenembargo van de Europese Unie dat in 1989 aan China is opgelegd na het bloedbad op het Tiananmen-plein.

De bijeenkomst was twee keer uitgesteld, in april en mei, vanwege de strikte Covid-19-beperkingen in China.

Volgens de bron leidt de stafchef van de marine admiraal Thalerngsak Sirisawat, die aan het hoofd staat van de commissie voor de aankoop van onderzeeërs, de vergadering van de RTN.

Technici van de Royal Thai Navy Dockyard met expertise in MTU396-motoren hebben óók deelgenomen aan de vergadering om te bepalen of de specificaties van de door de CSOC voorgestelde alternatieve motor vergelijkbaar waren met de MTU396.

Het doel was om maximaal voordeel voor Thailand en veiligheid voor marinepersoneel te garanderen, zei de bron.

De gesprekken tussen de RTN en CSOC zijn nog in volle gang.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!