Expats van 60 jaar en ouder kunnen vanaf vandaag hun prik bij het Bang Sue Grand Station halen

THAILAND:-Buitenlandse expats van 60 jaar en ouder kunnen zich nu registreren voor een Covid19 vaccinatie, zo maakte de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, khu Tanee Sangrat, tijdens een bezoek aan het inentingscentrum op Bang Sue Grand Station bekend

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakte bekend dat buitenlanders geboren in of vóór 1961 zich kunnen inschrijven voor een prik via https://forms.gle/ULAqvx8eiDoX3v5Q9.

Degenen die in Bangkok, Nakhon Pathom, Nonthaburi, Pathum Thani, Samut Prakan en Samut Sakhon wonen, komen in aanmerking.  Ze krijgen hun kans op het Bang Sue Grand Station.

Buitenlanders van 75 jaar en ouder kunnen ook dagelijks tussen 9.00 en 16.00 uur binnenlopen om zich te registreren en een prik te krijgen.  In eerste instantie zal het aantal walk-ins echter beperkt zijn.

 “We verwachten afspraken te maken voor 200 tot 300 buitenlanders per dag”, zei Tanee.  “En binnenkort breiden we de pre-registratieservice uit voor andere groepen buitenlanders.”

Hij voegde eraan toe dat minister van Volksgezondheid Anutin Charvirakul ook het centrum gisteren bezocht had en er bij relevante instanties op aangedrongen had om te beginnen met het vaccineren van buitenlandse inwoners.  Khun Anutin verkondigde dat dit in overeenstemming was met het regeringsbeleid om zoveel mogelijk mensen in te enten om de verspreiding van Covid-19 in te dammen.

 “De minister ontmoette ook expats die waren aangekomen om hun prik te halen, van wie velen dankbaar waren dat ze er een kregen”, aldus Tanee.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron:  The Nation 

2 gedachten aan “Expats van 60 jaar en ouder kunnen vanaf vandaag hun prik bij het Bang Sue Grand Station halen”

  1. Velen o/a ook ik wonen in Pattaya of Jomtian wij zullen dan naar besmet Bangkok toe moeten.t is vragen om besmet te geraken ik ben 74 jaar maar ik ga daar niet naar toe,en trouwens wij krijgen het vaccin toch niet.Dank aan de ned regering hr Rutte voor deze hulp

    1. Wat heeft Rutte en de Nederlandse. Regering ermee te maken? Het land waar u woont moet zorg dragen voor de vaccinatie en nu Thailand het eindelijk doet is het wederom niet goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!