Twee zeldzame jonge viskatten achtergelaten in Tak

TAK:- Een grenspatrouille was de politie was in de provincie Tak op jacht naar mensensmokkelaars toen zij plots twee zeldzame viskatjes naar hun moeder hoorde schreeuwen. De kittens werden gevonden in het Phop Phra-district nadat ze blijkbaar waren achtergelaten door hun moeder, die mogelijk ten prooi was gevallen aan jagers.

De patrouille meende dat de kleine wilde wezens gevaar liepen door jagers of mogelijk door bosbranden te sterven, dus namens ze de kittens mee naar de bosbeschermingseenheid van Phop Phra stuurde.

Khun Chansawat Imnoey, hoofd van de bosbeschermingseenheid, legde uit dat viskatten zoogdieren zijn die meestal in de buurt van waterbronnen leven.

“Boswachters zullen voor deze kittens gaan zorgen voordat ze ze naar het 14e Administratiekantoor voor beschermde gebieden sturen om ze later weer in de natuur vrij te laten,” zo zei hij.

Hij verzocht tegelijkertijd iedereen die viskatten (Prionailurus viverrinus, in het THAIS: เสือปลา) om ze naar de boswachterij te brengen, aangezien de soort met uitsterven bedreigd wordt als de jacht nog 10 jaar doorgaat.

Viskatten, die ongeveer twee keer zo groot worden als hun gedomesticeerde neven, staan ​​als “kwetsbaar” op de internationale rode lijst van bedreigde diersoorten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!