Het Thais inkomen per hoofd begint na Covid-crisis te herstellen

BANGKOK: Volgens gegevens van de Thaise Nationale Raad voor Economische en Sociale Ontwikkeling, het NESDC, begint het gemiddelde inkomen per hoofd van de Thaise bevolking te herstellen tot het niveau van vóór Covid na een daling tijdens de pandemie.

De NESDC maakte gisteren bekend dat het bruto binnenlands product (bbp) van Thailand in het vierde kwartaal van 2021 met 1,9 procent is gegroeid, terwijl het bbp voor het jaar met 1,6 procent groeide.

De NESDC schat dat de Thaise economie dit jaar tussen 3,5 en 4,5 procent zal groeien, of ongeveer 4 procent.

Het bureau liet weten dat het onderzoek naar het inkomen per hoofd van de Thaise bevolking bijzonder interessant was, vooral tijdens de pandemie.

In 2019 bedroeg het inkomen per hoofd van de bevolking 243.705 baht per persoon per jaar, terwijl het in 2020 daalde tot 224.962 baht en in 2021 232.176 baht, een verbetering ten opzichte van het voorgaande jaar, maar een daling van 11.529 ten opzichte van het pre-Covid-jaar.

In 2022 wordt het inkomen per hoofd van de bevolking geschat op 244.838 baht per persoon per jaar, iets hoger dan het pre-Covid-cijfer. Wanneer de gegevens voor 2020 en 2021 worden vergeleken, is het verschil slechts ongeveer 7.214 baht per persoon per jaar, aldus de NESDC.

De schatting voor 2022 overtreft het werkelijke cijfer van het voorgaande jaar met 12.662 baht per persoon per jaar. Factoren die de Thaise economie in 2022 zullen helpen ondersteunen, zijn herstel van de binnenlandse vraag, herstel van de toeristische sector, staatsinvesteringen, aanhoudende expansie van de export van goederen in lijn met economisch herstel en wereldhandelsvolumes, aldus de NESDC.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!