De roep naar een vijfde Thaise Laotiaanse vriendschapsbrug steeds sterker terwijl Mekong-netwerk grote vorm krijgt

THAILAND:- Het land verwacht dat het nieuwe grenspunt met Laos van 3,65 miljard Baht volgend jaar eerder klaar zal zijn dan gepland voordat het begin 2024 wordt geopend ten einde om de handel in de Mekong-regio te stimuleren.

De Beung Kan-Bolikhamsai-brug wordt de vijfde grote grensbrug van het land over de Mekong-rivier en verbindt Thailand met de provincie Bolikhamsai in Laos.

De brug is nu voor 32 procent voltooid, zo maakten de autoriteiten van Bueng Kan onlangs bekend, de bouw vordert sneller dan verwacht en de openingsdatum is vastgesteld op januari 2024. De bouw van de brug begon in juni 2020.

Het project van 3,65 miljard Baht omvat de aanleg van wegen, een douanecontrolepost, een betonnen brug en een multifunctionele ruimte onder de brug.

Het project maakt deel uit van de Ayeyarwady-Chao Phraya-Mekong Economic Cooperation Strategy (ACMECS) om een ​​uitgebreid transportnetwerk te creëren dat de subregio Greater Mekong verbindt.

Het budget werd verstrekt door het Bureau voor Economische Ontwikkelingssamenwerking van de Buurlanden (NEDA), met uitzondering van de 476 miljoen baht die Laos ter beschikking stelde voor de bouw aan zijn kant van de rivier.

 Er zijn momenteel vier Mekong River-bruggen – ook bekend als de Thai-Lao Friendship Bridges – die Thailand met Laos verbinden: Nong Khai-Vientiane, Mukdahan-Savannakhet, Nakhon Phanom-Kham Muan en Chiang Rai-Bo Kaeo.

Eenmaal voltooid, zal de vijfde vriendschapsbrug mensen en goederen vervoeren tussen Beung Kan en Bolikhamsai, een stad die rijk is aan rotsmijnen, zo vertelde Khun Jet Ketjamnong, adviseur van de kamer van koophandel Beung Kan.

“Uit Laos geïmporteerde rotsen zullen de bouwsector in het noordoosten enorm helpen, aangezien de transportroute korter zal zijn dan de dichtstbijzijnde rotsmijnen in Loei,” zei hij.  “Bovendien zal de brug de afstand tot de diepwaterhaven van Vung Ang in Vietnam verkleinen tot slechts 300 kilometer, wat nieuwe marktkansen zal openen voor Thaise exporteurs.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!