Twee vrouwen in Pattaya ernstig gewond door een schietpartij vanuit een rijdende auto, de verdachte is gearresteerd 

PATTAYA:- Twee vrouwen zijn neergeschoten, nadat ze een pub in Pattaya hadden verlaten. De schutter waarvan de politie vermoedt dat hij op de verkeerde mensen had geschoten, schoot vanuit zijn rijdende auto.

De aanval vond plaats bij de ingang van Soi Chaloem Phrakiat 10/24 in Pattaya. Reddingswerkers van Sawang Boriboon hielp de twee vrouwen van midden 20 jaar, die op het punt stonden om met hun Mercedes-AMG naar huis te rijden.

Volgens reddingswerkers kreeg de Thaise khun Nippawan, een schot in de wang terwijl Mrs. Xinying in de linkerpols werd geschoten. De politie van Pattaya vertelde tegen “Snelle Jelle” onze razende reporter dat de Mercedes van de dames meerdere kogelgaten had en dat ze zes 9 mm kogelhulzen vonden op de plaats van het incident. De twee vrouwen werden met spoed naar het Pattaya Memorial Hospital gebracht voor directe medische zorg.

De politie startte een onderzoek en ontdekte dat de slachtoffers net een pub genaamd Ying Club in Soi Chaloem Phrakiat 4/1 hadden verlaten. De agenten bezochten de locatie en vroegen het personeel om aanwijzingen, waarop hen werd verteld dat er eerder in de pub een kleine woordenwisseling was uitgebroken.

Het personeel zei dat het een groep lokale tieners en een andere groep Koreaanse klanten betrof. De twee groepen maakten ruzie toen hun vrienden per ongeluk tegen elkaar aan liepen. De vrouwen waren ondertussen gewoon vaste klanten zonder groep die absoluut geen problemen veroorzaakten. De woordenwisseling werd volgens de stafleden zonder geweld beslecht.

De twee groepen verlieten echter toevallig tegelijkertijd met de slachtoffers de kroeg. De Koreaanse klanten sloegen linksaf terwijl de vrouwen rechtsaf sloegen. De stafleden zeiden dat ze zich herinnerden dat de lokale tieners rechtsaf sloegen, en kort daarna hoorden ze meerdere geweerschoten. 

De politie van Pattaya de schutter inmiddels aanhouden, de 29-jarige khun Nopporn Inpom. De verdachte was gevlucht naar de provincie Sukhothai en werd gearresteerd met een 9 mm pistool. Hij werd voor ondervraging teruggebracht naar Pattaya. Aanvankelijk bekende hij naar verluidt de slachtoffers te hebben neergeschoten, waarbij hij beweerde dat hij de verkeerde mensen had neergeschoten.

De schutter zit momenteel vast in politiehechtenis, wachtend op gerechtelijke stappen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!