Thaise man vindt in Thailand een zeldzame behoorlijk dure Melo-parel in zijn avondeten

CHONBURI:- Een man in Oost-Thailand raakte aangenaam verrast tijdens het koken van zijn avondeten. Hij vond een zeldzame en waardevolle Melo-parel in een mossel die hij op het punt stond te eten. Een dergelijke parel kan maar zo één miljoen baht waard zijn.

De man, khun Amorn Prakongkwan, een 54-jarige eigenaar van een verfwinkel, vertelde tegen “Snelle Jelle” onze razende reporter, dat hij aan het koken was toen een rond voorwerp uit een mossel viel die hij aan het koken was. Bij nader onderzoek ontdekte hij dat het een glimmend, rond voorwerp was dat een zeer zeldzame Melo-parel leek te zijn.

Melo-parels zijn uniek en zeer gewaardeerd vanwege hun zeldzaamheid en onderscheidende uiterlijk. Ze worden gevormd in het Melo-slakkenhuis, een grote zeeslak die voorkomt in de ondiepe wateren van Thailand. Melo-parels worden slechts geproduceerd door een klein percentage Melo-voluten, waardoor ze veel zeldzamer zijn dan andere soorten parels.

Khun Amorn’s parel weegt meer dan 10.33 karaat en is bewezen authentiek, volgens het Gem and Jewelry Institute of Thailand. Hoewel hij nog steeds de prijs kan bepalen, kan de parel meer dan een miljoen baht waard zijn, afhankelijk van de grootte, vorm en kwaliteit. De waarde van een Melo-parel wordt ook bepaald door de kleur, glans en de afwezigheid van vlekken of onvolkomenheden.

Amorn, geboren en getogen in Pattaya, zei dat hij de slak die deze schat droeg voor slechts 80 baht per twee kg had gekocht. De man gooide het bijna weg, denkend dat het een steen was, maar hij raapte het gelukkig op en realiseerde zich dat dat niet zo was.

De parel blijft, vanaf het moment van schrijven, in het bezit van Amorn. Hij zei dat hij het binnenkort op sociale media te koop zal aanbieden als hij een besluit kan nemen over het prijskaartje.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!