Niet gepiest en toch nat, voor wie rookt op het strand van Hua Hin riskeert een boete van 100.000 Baht 

HUA HIN:- De autoriteiten van deze stad aan de Thaise Rivièra hebben een nieuwe anti-rookcampagne op Hua Hin Beach gelanceerd om het gebied schoon te houden en de volksgezondheid te beschermen.  

De stadsambtenaren zochten het strand op en droegen borden bij zich die waarschuwden dat iedereen die op het strand rookt, een forse boete van maximaal THB 100.000 en/of een jaar gevangenisstraf kan krijgen.  

Deze ​”Smoke-free Beach”-campagne wordt geleid door het departement Mariene en Kusthulpbronnen en heeft tot doel mensen bewust te maken van de gevaren van roken op stranden, zowel wat betreft de gezondheid als de impact op het milieu.

Om de campagne te ondersteunen, drongen de ambtenaren er bij rokers op aan om gebruik te maken van de aangewezen rookruimtes die op verschillende punten langs stranden in de regio zijn ingericht.  Tijdens een bezoek aan het strand spraken ambtenaren met toeristen en andere strandgangers over rookregels.  De ambtenaren spraken niet alleen over roken op het strand, maar informeerden ook over de gevaren van kwallen in zee.

De ambtenaren wezen erop dat tijdens de maanden januari tot maart de zee vol kwallen zit vanwege de sterke golven en stromingen, dus toeristen moeten voorzichtig zijn bij het zwemmen.  Als onderdeel van de campagne werden ook basis EHBO-instructies voor iedereen die gewond zou kunnen raken door kwallensteken uitgedeeld aan zakenmensen, hotelpersoneel, toeristen en het grote publiek.  Eerder in maart voerden de autoriteiten dezelfde campagne uit op het strand van Khao Takiab.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!