Twee vissers gered nadat hun boot als gevolg van zwaar weer bij Jomtien Beach omsloeg

PATTAYA/JOMTIEN:- Twee vissers moesten worden gered nadat hun kleine vissersboot bij Jomtien Beach te midden van de hoge golven en sterke wind gekapseisd was. Eén van de vissers raakte daarbij ernstig gewond.

Het incident vond gisteren in de vroege morgen plaats. De Sawang Boriboon Thammasathan reddingsstichting ontving een telefoontje over het kapseizen van een boot en dat twee mensen die in het water waren gevallen en waarschijnlijk gewond waren geraakt.

Bij aankomst ter plaatse troffen reddingswerkers de gewonde visser, de 30-jarige Natthapong, die aan verdrinkingsverschijnselen leed. Ze verleenden onmiddellijk eerste hulp en brachten hem naar het Pattaya Hospital. De andere visser, de 25-jarige Khun Phongsak, liep slechts lichte verwondingen op en verkeerde in shocktoestand.

Phongsak legde uit dat hij en Natthapong in hun kleine vissersboot de zee op waren gegaan om vis te vangen voor de verkoop. Het weer leek aanvankelijk kalm, maar toen ze terugkeerden naar de kust, zorgden sterke golven en wind ervoor dat hun boot omsloeg.

Beide vissers hadden moeite om het hoofd boven water te houden en terug naar de kust te zwemmen. Helaas had Natthapong een aanzienlijke hoeveelheid water ingeslikt en bevond zich in een zorgwekkende toestand. Hun boot was naar de bodem van de zee gezonken, zo wist onze stadsreporter “Snelle Jelle” mij te melden.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: ทีเอ็มเอ็น เคเบิลทีวี

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!