Oude bejaarde Duitse man in Noordoost-Thailand door de politie aan zijn jasje getrokken vanwege het 11-jarig verloop van zijn visum

KHAO YAI:- In een opmerkelijk zaak werd een 76-jarige Duitstalige man in Khao Yai gearresteerd nadat bleek dat hij maar liefst 6.570 dagen na zijn verblijfsvergunning in het land had verbleven. De man werd opgemerkt tijdens routinecontroles in een restaurant waar hij samen met zijn 30-jarige Thaise partner was.

Omdat hij geen identiteitsdocumenten kon overleggen, werd hij eerst naar het politiebureau gebracht en later naar zijn huis begeleid om zijn paspoort op te halen. De ambtenaren waren uiterst verbaasd toen ze de inreisdatum in het paspoort zagen (zijn staatsburgerschap stond niet vermeld).

De buitenlander beweerde dat hij een tweede paspoort had waaruit een geldig visum bleek. Volgens het politierapport kon hij dit tweede paspoort echter niet vinden en verklaarde dat het waarschijnlijk gestolen was.

Zijn verklaringen werden steeds tegenstrijdiger, wat de functionarissen ertoe aanzette de immigratieautoriteiten te raadplegen. De fraude werd dus ontdekt en de 76-jarige moet zich nu verantwoorden voor zijn daden en de enorme overschrijding van de toegestane verblijfsduur.

Hij liet de agenten zijn rekeningenboek van een theoretische bank zien, waarin enkele miljoenen baht stond, en waaruit bleek dat zijn levensonderhoud nooit in gevaar was geweest.

In dit opzicht is het een raadsel waarom hij geen pensioenvisum heeft.

De ambtenaren van de immigratiedienst hadden een beetje medelijden met de oudere man omdat zijn gezondheid niet al te best is en zijn partner elke dag voor hem moet zorgen.

Olleke Bolleke in Noordoosten 
Bron: ชาวไทย

2 gedachten aan “Oude bejaarde Duitse man in Noordoost-Thailand door de politie aan zijn jasje getrokken vanwege het 11-jarig verloop van zijn visum”

  1. Een paspoort had ie wel, maar ze weten niet welke nationaliteit? Kan toch niet? De man kan er met een vette boete vanaf komen en dan heeft ie geluk… Er uit en lang niet meer binnen kan ook.

  2. Als hij verder niets op zijn kerfstok heeft, hoop ik voor hem dat hij mag blijven. Eventueel na het betalen van een boete.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!