Thaise vrouw geeft 300.000 baht uit aan bruiloft, maar de “liefhebbende” bruidegom komt niet opdagen

PRACHINBURI:- Een aanstaande Thaise bruid begroette al haar gasten op haar May Day-huwelijk in de provincie Prachinburi in het oosten van Thailand, maar de bruidegom kwam mooi nooit opdagen.  De man had beweerd een soldaat te zijn, maar toen hij niet op zijn eigen bruiloft verscheen, vroeg de bruid het Koninklijke leger om hem op te trommelen

Toen het leger hun database controleerde, vonden ze geen legerpersoneel op zijn naam.  De bruid denkt dat hij de door haar ouders gevraagde bruidsschat niet kan betalen. De bruid, Khun Namthip, een 40-jarige fabrieksarbeidster, besteedde 300.000 baht aan de bruiloft in het district Kabinburi. Ze zei dat ze het geld van haar familie had geleend, het allemaal had uitgegeven aan huwelijksarrangementen, en nu moet ze het zelf terugbetalen.

Khun Namthip regelde verschillende Chinese ceremonies en tradities en bereidde 50 tafels met eten en drinken voor haar bruiloftsgasten.  Ze stond op en begroette alle gasten, maar na verloop van tijd verscheen de bruidegom niet op wat een feestelijke dag had moeten zijn.  Toen ze hem probeerde te bereiken, nam hij niet op.  Ze zei dat ze na een tijdje besefte dat hij haar had bedrogen.

Khun Namthip, 40, en haar liefelijke bruidegom, Sgt Maj Ek Suwannahong, poseren voor een pre-huwelijksfoto.

De man vertelde haar dat zijn naam Suwannahong of Ek was en dat hij een soldaat was met de rang van sergeant-majoor. Gisteren heeft de plv.  woordvoerder van de Royal Thai Army Cl.  Sirichan Ngathong zei dat hij de database van het leger heeft gecontroleerd, maar er werd geen personeel onder zijn naam gevonden.

Khu. Namthip vertelde de Thaise media met trillende stem: “Mijn vriend en ik, die beweerden sergeant-majoor te zijn, hebben sinds december vorig jaar een relatie.  Hij beweerde ook een lijfwacht te zijn voor lokale politici in het subdistrict Nadi.  Zijn persoonlijkheid, kleding en taal deden me geloven dat hij een echte soldaat en lijfwacht was.  Dus ik voelde niet de behoefte om zijn identiteit bij het leger te bevestigen terwijl we samen waren.  Hij was een goedaardige man, kon het altijd goed vinden met mijn familie en zorgde voor alles in huis.”

Namthip’s ouders eisten een bruidsschat van 200.000 baht en 3 baht goud van Ek.  Rond 7 uur op de dag van de bruiloft belde Ek Namthip en maakte hij ruzie over de bruidsschat.  Daarna kon de bruid geen contact meer met hem opnemen.

Ze zei dat ze gedurende hun hele relatie probeerde contact op te nemen met Ek’s familieleden in de provincie Nakhon Ratchasima en ze te bezoeken, maar Ek zou altijd een excuus vinden om hen niet te kunnen bezoeken.  Ze zei dat ze nooit met familieleden van Ek heeft gesproken.

De held op sokken is nu vier dagen onbereikbaar en zijn verblijfplaats is vooralsnog onbekend.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Ejan
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand

Bron: Ejan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!