Twee ton kratombladeren achtergelaten in Songkhla

SONGKHLA:- De autoriteiten hebben in het afgelopen kerst weekend 71 kunstmestzakken met meer dan twee ton kratombladeren in beslag genomen, de zakken werden door vier mannen op motorfietsen langs de Thais-Maleisische grens in het district Sadao achtergelaten.

Soldaten die in het dorp Talor in Tambon Bang Besar, vlakbij de grens patrouilleerden, ontdekten vier mannen op motorfietsen met grote zakken. De troepen gaven hen een teken om te stoppen, maar ze vluchtten in het donker en lieten de zakken en drie motorfietsen ter plaatse achter.

De patrouille inspecteerde de 71 zakken en ontdekte dat ze kratombladeren bevatten, of in totaal 2.130 kilogram. Douanebeambten voerden vervolgens een nadere inspectie van de buit uit.

De in beslag genomen kratombladeren hadden een waarde van meer dan een miljoen baht, zeiden functionarissen tijdens een mediabriefing. Ze dachten dat de verkopers van plan waren om de lakens geleidelijk aan de klanten te bezorgen tijdens de komende nieuwjaarsvieringen. Ze geloven dat de bladeren moeten worden gebruikt om te mengen met hoestsiroop om een ​​medicijncocktail te maken die in de volksmond bekend staat als 4×100.

QqqqKratom werd in augustus van de lijst met verdovende middelen van het land gehaald en mensen kunnen de bladeren nu verbouwen, bezitten, consumeren en verkopen. Wanneer het echter wordt gemengd met andere drugs om een ​​verdovende thee of cocktail te maken, is het gebruik ervan nog steeds illegaal.

Hoewel de plant opnieuw geclassificeerd is als een legaal kruid, moeten mensen nog steeds goedkeuring van de overheid krijgen om kratom-producten te verwerken voor dranken en voedsel.

Nadat de legalisatie officieel plaatsvond in augustus, werden duizenden aanklachten voor het bezitten of verkopen van kratom ingetrokken en werden 121 gevangenen die voor dergelijke gevallen waren veroordeeld vrijgelaten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Siamrath
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Siamrath

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!